CKC Kinderdijk bedwingt kampioen ONDO

alblasserdam • CKC Kinderdijk heeft afgelopen zaterdag met 22-21 gewonnen van koploper ONDO, die daardoor het kampioenschap moet uitstellen.

Voor aanvang van de wedstrijd stond Kinderdijk 1 op de derde plek. Hetzelfde aantal punten als RWA, maar zij hadden een beter doelsaldo.

Een groot aantal toeschouwers genoot van het heerlijke zonnetje en zag beide teams hard werken om de punten binnen te halen. Zowel de dames als de heren van Kinderdijk wisten de korf te vinden, wat resulteerde in een ruststand van 12-9. In de tweede helft zette ONDO aan, maar Kinderdijk verweerde zich goed.

Marjolein Verkerk had het in de laatste 10 minuten goed te pakken en scoorde er vier, waaronder ook de laatste belangrijke goal met een prachtige doorloop waarmee ze de eindstand op 22-21 bepaalde. De twee punten bleven op sportpark Molenzicht en hierdoor staan ze nu op de tweede plaats, vijf punten achter ONDO.