Pijp is leeg bij Nieuw-Lekkerland

nieuw-lekkerland • Nieuw-Lekkerland smacht al een aantal weken naar het einde van de competitie. Ook het optreden in de thuiswedstrijd tegen Geinoord bracht in dat beeld geen verandering. De door personele problemen gekwelde groenwitten verloren met 0-2. "Twee goals uit persoonlijke fouten", vond trainer Maarten van Gastelen. "De eerste viel al na een minuut of drie, de tweede na een half uur. We hadden niet de power om het nog recht te trekken. Met andere woorden: de pijp is leeg. Volgende week nog één wedstrijd en daarna kunnen we ons gaan opladen voor het nieuwe seizoen, waarin we met enkele nieuwe spelers erbij mee hopen te voetballen om één van de prijzen


Drechtstreek feest ondanks nederlaag

papendrecht • Drechtstreek vierde zaterdagmiddag - en avond zijn handhaving in de tweede klasse."De doelstelling is bereikt", stelde trainer Bart Toom tevreden vast. "Dat we vandaag met 2-0 van Zwaluwe verloren hebben, doet daar niets aan af. De opluchting over de goede afloop van het seizoen overheerst." Drechtstreek kwam tegen Zwaluwe door twee persoonlijke fouten aan zijn 2-0 verlies. Zelf schepte de Toom-brigade amper mogelijkheden om nog iets terug te doen. Omdat 'buurman' Papendrecht diezelfde middag met 3-1 van Brederodes won, kon die laatste ploeg Drechtstreek niet meer achterhalen op de ranglijst. "W bedanken Papendrecht en hopen, mocht men op Het Slobbengors promotie mislopen, komend jaar weer op twee mooie derby's", besloot Toom.


De Zwerver doet plicht tegen IFC

hendrik-ido-ambacht • De Zwerver won met 1-3 bij IFC en hield zijn titelkans in de derde C nog enigszins intact. Erg verheffend was het treffen in Hendrik-Ido-Ambacht niet. Duidelijk was wél dat De Zwerver de bovenliggende partij was tegen het defensief opererende IFC, dat al in de eerste helft met tien man kwam te spelen na een rode kaart. Het was Jort van Meerkerk die de Kinderdijkers op 0-1 bracht. Vervolgens maakte de thuisclub gelijk, waarna Lucas Adelino en Guido Luiten er voor zorgden dat De Zwerver won en koploper Arkel nog vol aan de bak moet om zijn titel veilig te stellen.


Alexander de Jong: rentree op z'n 41e!

alblasserdam • Blessures, schorsingen, een speler - Leroy Naaktgeboren- met een keelontsteking; alblasserdam-trainer Dennis Schoonewil moest weer eens alles uit de kast halen om tegen Groote Lindt een elftal op de mat te krijgen. "Maar het is gelukt", grijnsde de goedlachse coach na afloop van het met 3-1 gewonnen duel tegen de nog op nacompetitie azende tegenstander uit Zwijndrecht.
Alblasserdam begon met een defensief concept, maar ontdekte gaandeweg het duel dat 'De Lindt' zo zijn zwakheden kende. Het was Glenn de Jong die met een afstandsschot uit stand de bal in de kruising jaste en ze de 1-0 aantekende. Beau Buwalda verdubbelde de voorsprong na rust waarna Danien Buwalda er zelfs nog 3-1 van maakte. Dat deed hij op aangegeven van Alexander de Jong, Schoonewil's assistent die op zijn 41e (!) zijn rentree maakte in een eerste elftal. "En dat deed-ie prima", glunderde collega Schoonewil. "Als je die rust aan de bal ziet. Prachtig man! Geweldig dat Alexander ons op deze manier uit de brand wilde helpen."