• De verhuizing van een van de woonwagens.
• De verhuizing van een van de woonwagens. Foto: Jaap Paans

Woonwagens verhuizen deze week

alblasserdam • De woonwagens van de Staalindustrieweg in Alblasserdam verhuizen deze week naar de nieuwe locatie aan de Vlietbaan op sportpark Souburgh in Alblasserdam.

De eerste woonwagens zijn maandagavond verhuisd. Rond half tien zette het grote transport zich in beweging richting het Alblasserdamse sportpark. Ook dinsdag- en woensdagavond worden woonwagens verplaatst naar de nieuwe locatie.

Veertig jaar

Aan de Staalindustrie stonden de woonwagens ongeveer veertig jaar. De locatie voldoet niet meer aan de huidige wooneisen. De gemeente Alblasserdam is vele jaren bezig geweest om een geschikte nieuwe locatie te vinden.

Waardering

Burgemeester Jaap Paans van Alblasserdam sprak op Twitter zijn waardering uit voor de bewoners en de verhuizers. "Indrukwekkend moment: na 40 jaar Staalindustrieweg wordt je huis opgetild en naar zijn nieuwe plek gereden. Respect voor de bewoners die hun bezit in vertrouwen laten verplaatsen en voor allen die dit deze dagen mogelijk maken diep in de Alblasserdamse nacht", aldus burgemeester Paans op Twitter.

Een deel van de bewoners van de vroegere woonwagenlocatie aan de Staalindustrie is vorig jaar al verhuisd naar een ander deel aan de rand van sportpark Souburgh.

Met de verhuizing van deze week hebben alle bewoners langs de dijk tussen Alblasserdam en Papendrecht een nieuw onderkomen gevonden in het Damdorp.