Pannenkoeken eten voor Malawi

nieuw-lekkerland • Het Diaconaal Jongeren Project organiseert op zaterdag 18 mei een Pannenkoekenfeest in het park bij 't Waellant in Nieuw-Lekkerland. Voor 5 euro kunnen mensen onbeperkt pannenkoeken eten. De opbrengst is voor het Diaconaal Jongeren Project in Malawi. Opgeven kan via pannenkoek18mei@gmail.com of 06-12589008. Het pannenkoekfeest duurt van 16.30 tot 19.30 uur.


Alzheimer Café over eten en proeven

papendrecht • In De Waalburcht aan de Kleine Waal 6 in Papendrecht wordt op donderdag 23 mei vanaf 19.30 uur een thema-avond gehouden over eten en proeven bij dementie. Gastsprekers zijn Niels Bron (kok van Rivas) en Emmie Gaasenbeek (logopediste). Niels en Emmie vertellen over het belang van goede voeding bij dementie. De smaak verandert, maar ook de manier van eten. De avond is interactief, er is veel ruimte voor het stellen van vragen aan de sprekers en aan elkaar.


Eerste Orpheusspotvogel

alblasserdam • Vogelaars hebben zaterdag 11 mei voor de eerste maal een zogenaamde Orpheusspotvogel gezien en gehoord in Park Huis te Kinderdijk in Alblasserdam.
De vogel werd zaterdagmiddag ontdekt door Geert Hooijmeijer. "Hij stuurde een foto met geluidsfragment naar enkele vogelaars en we kwamen toen tot de conclusie dat het geen normale spotvogel maar een orpheusspotvogel bleek te zijn!", vertelt een enthousiaste Arie Willem van der Wal uit Oud-Alblas, die gelijk ter plekke ging om de vogel te zien.
"Deze zuidelijke neef van onze spotvogel rukt steeds meer op naar het noorden vanuit Frankrijk", weet Van der Wal. "De laatste jaren zijn er jaarlijks enkele zingende vogels in ons land, meestal in Zuid-Limburg, maar vorig jaar was er ook een broedgeval in Noord-Holland. Voor de Alblasserwaard is dit de eerste ooit! " Van der Wal heeft ongeveer dertig vogelaars gezien die de vogel zaterdagmiddag gezien en gehoord hebben. "Helaas was hij gisteren alweer weg."