Nieuw-Lekkerland verdedigend zwak

dalem • Nieuw-Lekkerland kwam pas na rust tot goed voetbal én kansen tegen GJS, maar tot een succesvolle expeditie kwam het niet in Dalem. Daarvoor was in het eerste bedrijf teveel averij opgelopen. GJS kwam door twee keer zwak verdedigen op een 2-0 voorsprong en prikte er tegen tien Lekkerlanders (Gertjan Stout was door de onzekere jonge scheidsrechter met twee keer geel heengezonden) voor rust ook nog een derde treffer in. 'Dat was niet best van onze kant", erkende Nieuw-Lekkerland trainer Maarten van Gastelen. "Curieus genoeg speelden we na rust een stuk beter. We kregen tot vijf keer toe ideale mogelijkheden om tegen te scoren."


Jong Drechtstreek doet half uur mee

papendrecht • Het 'jonge' Drechtstreek hield het een half uur prima vol tegen het hoger geklasseerde Pelikaan en kreeg in die fase via Yunus Ekiz en Thijs den Dunnen kansen op de openingstreffer. De eerste goal viel echter aan de andere kant. Peter Nossent bracht Pelikaan op 0-1, gevolgd door de 0-2 van Erwin van Dis. Na de pauze was het gedaan met de tegenstand van Drechtstreek en liep de score op tot 0-4.Nog vervelender was dat Brederodes zijn wedstrijd •wél won en Drechtstreek in theorie nog kan achterhalen op de ranglijst van 2F. Drechtstreek hoopt dat Papendrecht komende zaterdag minimaal een punt pakt tegen Brederodes. In dat geval zijn de blauwwitten veilig.


Vier penalties tegen: toch winst De Alblas

oud-alblas • De Alblas kreeg thuis tegen Unitas liefst vier keer een penalty tegen, maar liep desondanks geen averij op. De mannen van trainer John den Dunnen wonnen met 5-1 dankzij doelpunten van Richard van den Berg (2x), Stefan Bakker, Jeffrey Gelderblom en Mike Jongeneel. 'De score had nog wel verder kunnen oplopen als we alle kansen hadden benut", aldus de coach.


Alblasserdam kan periode vergeten

gorinchem • Alblasserdam heeft door een 4-2 nederlaag bij SVW het zicht op deelname aan de nacompetitie verloren. Trainer Dennis Schoonewil nam het voor kennisgeving aan. "SVW was simpelweg sterker dan wij", stelde hij vast. "We hebben ons in grote delen van de wedstrijd prima geweerd met op een gegeven moment liefst zes junioren in ons team. Dat vind ik ook erg waardevol." Nadat de thuisploeg op 1-0 was tekende Joery Groenendijk namens de damdorpers de 1-1 aan. B-junior Daan Kooij zorgde voor de 3-2, waarna Alblasserdam op jacht ging naar meer. Tevergeefs, want SVW prikte er uit een counter nog eentje in.


Papendrecht: voorwaardelijke straf

papendrecht • Het verweer van Papendrecht tegen de opgelegde straf naar aanleiding van de gestaakte competitiewedstrijd tegen EBOH heeft nut gehad. In het tweede schikkingsvoorstel is namelijk sprake van een voorwaardelijke straf. De voorwaardelijke straf (met een proeftijd) bestaat uit een boete en een punt in mindering. Het bestuur van de tweedeklasser heeft in samenspraak met de spelers en de technische staf besloten het tweede schikkingsvoorstel te accepteren. Het verschil tussen koploper Nivo Sparta en runner-up Papendrecht blijft hierdoor twee punten.