Afbeelding
Foto: Politie

Gevonden vinger blijkt geen vinger

papendrecht • De politie in Papendrecht ging afgelopen week af op een bijzondere melding: er zou een vinger gevonden zijn in de struiken ter hoogte van de Leeuwerikstraat.

Een hond had het vermoedelijke lichaamsdeel geroken en zijn eigenaar meldde dit bij de politie. Ter plaatse gekomen kregen de agente de 'vinger' van de melder in een bakje. Een politiemedewerker van dierwelzijn onderzocht het voorwerp. Het bleek om een varkensstaart te gaan.

'Deze zijn bij sommige slagers te koop, dus al met al bleek het gelukkig minder spannend dan de melding was', meldt de politie op Facebook.


Open fractieoverleg DoeMee in
Nieuw-Lekkerland

nieuw-lekkerland • Doe mee! houdt op maandag 20 mei weer een open fractieoverleg in 't Waellant aan de Ooievaar in Nieuw-Lekkerland.

"We merken dat de mensen naar ons toe komen voor een goed gesprek, maar ook om mee te denken en praten over de onderwerpen in hun omgeving", vertelt raadslid Wilma de Moel van DoeMee Molenlanden. Bezoekers hoeven geen lid te zijn van DoeMee om mee te kunnen praten of te luisteren. Onderwerpen op de agenda van de komende raadsvergadering zullen onder meer worden besproken. Aanvang is om 19.30 uur.


GroenLinks wil aan de slag met de motie van de burger

papendrecht • De fractie van GroenLinks Papendrecht wil graag goede ideeën van burgers uitwerken in de Papendrechtse gemeenteraad.

Daarom komt de partij met het idee van de motie van de burger. De gemeenteraadsfractie zal de inzendingen bekijken en contact opnemen met de indieners om te kijken of dit iets is wat GroenLinks als motie in kan dienen, waarna de raad erover kan stemmen.
GroenLinks beseft dat niet iedere inwoner met een goed idee lid is van een partij. Toch wil GroenLinks ook graag deze ideeën en meningen meenemen bij de gemeentelijke besluitvorming. Dit zal gebeuren bij de behandeling van de zogenoemde Kadernota, dat is een lijstje met wensen die de gemeente het volgende jaar wil realiseren.
Ideeën kunnen ingestuurd worden naar fractievoorzitter Bert Grimmius via de e-mail: bert.grimmius@gmail.com.