• Piet Bezemer en Lenny van Dodewaard.
• Piet Bezemer en Lenny van Dodewaard.

Opening Odensehuis weer een stap dichterbij

papendrecht • In de afgelopen maanden heeft de organisatie van het Odensehuis Papendrecht een aantal flinke stappen gezet om vanaf juli 2019 daadwerkelijk te starten met een Odensehuis.

Het Odensehuis is een inloop-, informatie-, en ontmoetingscentrum voor mensen met (beginnende) dementie of geheugenklachten, mantelzorgers en hun familie en vrienden. Iedereen is welkom, u kunt binnenlopen voor informatie, een praatje, een kop koffie of thee, of om deel te nemen aan een activiteit. Het Odensehuis is van en voor de mensen die er komen, met elkaar maken we het Odensehuis. In het Odensehuis staat de mens centraal en niet de ziekte. Belangstellenden zijn van harte welkom om naar het Odensehuis te komen ook wanneer men niet wil deelnemen aan een activiteit.

Inmiddels is onder voorzitterschap van Piet Bezemer een bestuur voor de stichting Odensehuis Papendrecht gevormd en zijn een aantal vrijwilligers nauw betrokken bij de realisatie.

Op woensdag 8 mei werd in samenwerking met Woonkracht 10 de gebruikersovereenkomst getekend voor de locatie Gerbrandystraat 1 te Papendrecht. Dit werd gedaan door Piet Bezemer en Lenny van Dodewaard van Woonkracht10.

Het Odensehuis Papendrecht aan de Gerbrandystraat gaat in juli en augustus 2019 proefdraaien. De officiële opening en start is in september 2019 gepland. Het is de bedoeling dat men per week twee dagdelen geopend is, namelijk op maandag en donderdag van 10.00 uur tot 15.00 uur.

Voor de dagelijkse gang van zaken in het Odensehuis wordt binnenkort een coördinator aangesteld. De selectieprocedure is op dit moment in volle gang.

Voor meer informatie over het Odensehuis Papendrecht kan contact opgenomen worden met Hans Ardon, bereikbaar via info@odensehuispapendrecht.nl De ontwikkelingen kunnen ook gevolgd worden via de Facebook pagina https://www.facebook.com/pg/odensehuispapendrecht. Binnenkort komt ook de website www.odensehuispapendrecht.nl in de lucht.