donderdag 9 mei

Gezellige middag
13.30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83, Planetenlaan 83. Huis van de Waard houdt een gezellige middag tot 16.30 uur. Er is ruimte voor een spelletje, iets creatiefs of een praatje met een bakje koffie of thee. Van 16.30 tot 19.00 uur wordt er samen gekookt en gegeten, twee gangen voor 3 euro. Opgeven kan tot uiterlijk 10 uur bij Wilma Neven (06-27281714) Info: www.huisvandewaard.nl.

Markt tweedehands kleding
18:00 Alblasserdam, Eben-Haëzerkerk, Plantageweg 172. De Gereformeerde Gemeente in Alblasserdam houdt een verkoop van tweedehands kleding. Zowel zomer- als winterkleding, schoenen, hoeden en tassen worden voor vriendelijke prijsjes verkocht. Op 9 mei duurt de markt van 18:00 tot 21:00 uur en op 10 mei van 15:00 tot 20:00 uur. Opbrengst van de verkoop is voor 100 procent voor de bouwkas van de kerk.

Zangavond met Glorieklokken en Johannes de Heer
19:30, Papendrecht, Evangelische Gemeente 'de Schuilplaats', Schooldwarsstraat 50. De Schuilplaats houdt een zangavond. Er worden liederen gezongen uit de gecombineerde zangbundel Glorieklokken - Johannes de Heer. De avond duurt tot 20.30 uur. Daarna is er koffie en thee met iets lekkers erbij. Meer informatie: http://www.schuilplaatspapendrecht.nl.

vrijdag 10 mei

Creatief intuïtief schrijven
14:00, Papendrecht, Lokaal 76, Westeind 78. Sandra Utterijn-Klijnsmit verzorgt een les creatief intuïtief schrijven. Deelnemers brengen onder woorden wat er op dat moment in hen omgaat en emoties verwerken. Sandra helpt hen op weg met eenvoudige schrijfoefeningen. Schrijfervaring is niet nodig, de teksten worden niet beoordeeld. De bijeenkomst duurt tot 16.00 uur. Deelname kost 15 euro inclusief 2 consumpties (koffie of thee), gepast en contant te betalen op de middag zelf. Vragen en aanmelden kan via een email aan sandra@sanshineschrijft.nl. Deelnemers wordt gevraagd zelf een schrijfboekje en pen mee te brengen. Meer informatie op: www.sanshineschrijft.nl/creatief-schrijven/schrijfcafe.

Legends of Rock Tribute Festival
19:00, Alblasserdam, Mercon Kloos-terrein, West Kinderdijk 24. Een festival voor liefhebbers van rock, met muziek van Queen, Muse, U2 en Coldplay. De organisatie belooft de beste internationale tributes en een spetterend live music spektakel. Met hits als We Will Rock You, Bohemian Rhapsody, Plug In Baby, Psycho, Vertigo, With Or Without You, Clocks, Viva La Vida en de beste albumsongs van genoemde wereldbands. De muziek wordt ondersteund door een lichtshow en dynamische special effects. De avond is deel van Het Lammetjeswiel Festival 2019, een aaneenschakeling van rockshows. Tijdens het festival in de open lucht zijn er een foodarea, ruime zitgelegenheden en een diversiteit aan merchandise. Het Mercon Kloos-terrein gaat om 19.00 uur open. Het programma begint om 19.30 uur. Tickets kosten in de voorverkoop 20 euro, via http://www.legendsofrocktributetour.com. Tickets dagkassa: 25 euro. Fysieke voorverkoop: Primera.

Kinderdisco Jeugd & Jongerenwerk Suppord
19.00, Papendrecht, De Viermaster, Van der Palmpad 2. Jeugd & Jongerenwerk Suppord en de Viermaster houden een disco voor Papendrechtse kinderen van zes tot en met twaalf jaar. De disco duurt tot 21.00 uur Dj's zijn Kristian en Yaro. Er is ook een danswedstrijd en er wordt limbo gedaan. Verder is er drinken en snoep te koop. De entree is 2 euro. De organisatie vraagt ouders/verzorgers om de kinderen te brengen en halen. In de zomermaanden gaat de kinderdisco on tour in Papendrecht. De rest van het jaar vindt de activiteit plaats op nieuwe locatie van Suppord aan de Boeieraak. Meer informatie op: www.suppord.nl. Bellen kan ook: 06-10529938 (Frank de Boer).

Het Volk in De Willem
20.15, Papendrecht, De Willem. In dit nieuwe stuk spelen Bert Bunschoten en Wigbolt Kruijver twee heren in een ingesneeuwd Alpenchalet die voor langere tijd tot elkaars aanwezigheid veroordeeld zijn. Ze worden gedwongen elkaar beter te leren kennen, maar de taal blijkt een enorm obstakel. In het bijna lege chalet is slechts één raam. Dat biedt niet alleen uitzicht op de buitenwereld maar geeft ook visueel inzicht in de gedachtenspinsels van beide heren. Wie Het Volk eerder heeft gezien, weet wat hij kan verwachten: geestige dialogen en intellectuele bespiegelingen. Bunschoten en Kruijver schreven het toneelstuk zelf. Entree: 19 euro.

zaterdag 11 mei

Planten- en Rommelmarkt
09.00, Alblasserdam, Elthetokerk, Blokweerweg. De Elthetokerk houdt haar jaarlijkse rommel- en plantenmarkt, tot 15.00 uur. Er is, tegen zeer lage prijzen, een groot aanbod van tweedehands artikelen zoals: meubelen, kleding, schoenen, tassen, speelgoed, huishoudelijke artikelen, boeken, elektrische apparaten en serviesgoed. Ook is er een plantenmarkt met geraniums en perkplanten voor buiten. Ook voor mensen met dorst en lekkere trek is er van alles verkrijgbaar, zoals pannenkoeken. Verder draait de hele dag het 'Rad van Avontuur'. Op donderdag 9 mei van 10.00 tot 21.00 uur en vrijdagmorgen 10 mei van 10.00 tot 12.00 uur is het nog mogelijk om spullen in te leveren voor de markt.

Wandeling in kader bombardement
10:00 uur, Alblasserdam, Historische Vereniging, Cortgene 3. Zaterdag 11 mei is het 79 jaar geleden dat Alblasserdam, tijdens de Tweede Wereldoorlog, werd gebombardeerd. Voor degenen die meer willen weten over de geschiedenis van Alblasserdam wordt op die dag een bombardementswandeling georganiseerd. Ruud Boele van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard neemt wandelaars mee langs de plekken die het zwaarst werden getroffen tijdens dit bombardement. Sommige panden bevatten een rijke historie die Ruud Boele graag met belangstellenden wil delen. Wandelaars worden om 09.30 uur verwelkomd met een kop koffie of thee bij de HVWA aan de Cortgene 3. De wandeling begint om 10.00 uur en de verwachting is dat de groep rond 11.15 uur weer terug zal zijn. Deelname is gratis, maar vooraf aanmelden is wel gewenst. Dit kan via 078-2021220 of door een mailtje te sturen naar info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl.

Verzamelbeurs in Alblasserdam
12:00, Alblasserdam, Landvast. Zaterdag 11 mei van 12.00 tot 15.00 uur is weer de maandelijkse verzamelbeurs in Landvast aan de Haven 10 in Alblasserdam. De verzamelbeurs is er voor verzamelaars van postzegels, munten, ansichtkaarten, sigarenbandjes en dergelijke. Verzamelingen verzilveren is ook mogelijk.

Tentoonstelling over Morgensterkerk
14.00, Papendrecht, Museum Dorpsbehoud, Veerdam 6. Het museum toont een expositie over honderd jaar Morgensterkerk in het dorp. Het museum is geopend op woensdag en zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur en de entree is gratis. Te zien zijn onder andere bouwtekeningen van de oude kerk aan de Veerweg en van de kerk aan de Muilwijckstraat. Verder zijn er foto's, belangrijke documenten en voorwerpen te zien, zoals een oud avondmaalstel. De tentoonstelling is te zien tot en met 29 juni.

CamerettenFinalistentournee
20.15, Papendrecht, De Willem. Elk jaar vindt eind november het Cameretten festival plaats. De drie finalisten gaan meteen na de finale op tournee. Dat wil zeggen: duo Waterkonijnen, Hassan El Rahaui en winnaar Chris Verlaan, drie aanstormende cabarettalenten die in de voetsporen treden van Grote Namen als Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Marc-Marie Huijbregts, Patrick Laureij, Rundfunk en Theo Maassen. Entree: 14,40 euro.

dinsdag 14 mei

Luisterclub voor muziekliefhebbers
14:00, Alblasserdam, Stichting Welzijn Alblasserdam. Iedere tweede dinsdag van de maand is er bij Stichting Welzijn Alblasserdam een luisterclub voor muziekliefhebbers. Tot 16.00 uur kunnen aanwezigen genieten van popmuziek van 1950 tot 2000 en vertelt de coördinator interessante anekdotes over de gekozen nummers en bands. Alblasserdammers mogen gratis aanschuiven en een kopje koffie drinken. Aanmelden kan via info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl.

Jeugdtheaterschool met Er Was Eens
19:00, Papendrecht, Theater De Willem. De Jeugdtheaterschool van Papendrecht verzorgt op dinsdag 14 mei vanaf 19.00 uur een uitvoering in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht.
Er was eens... Zo beginnen alle sprookjes, verhalen over landen vol kabouters, prinsen, prinsessen, tovenaars, feeën, allemaal mooie en lieve dingen. Maar voor je het weet, gaat het mis. In elk sprookje gaat het ergens mis, komt er een heks, of een draak, of een stiefmoeder, en dan begint het gedoe. Hoe kan dat nou? De leerlingen van de Jeugdtheaterschool Papendrecht hebben zich verdiept in de wereld van sprookjes en spelen daar een - samen met de docenten - zelf bedacht verhaal over. Verwacht zang, dans, drama, spanning en hoe dan ook een happy end. Want ze leefden nog lang en gelukkig!
Entree: €2,50. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

Zorgintensief kind en ouderschap
19.30, Zwijndrecht, 't Klankbord, Klarinetsingel 3. MEE Mantelzorg houdt voor ouders uit de Drechtsteden een avond over de invloed van een zorgintensief kind op je relatie. Ouders met een zorgintensief kind kunnen druk op hun relatie ervaren, door de energie- en tijdsintensieve zorg. Relatietherapeut Ingeborg van IJken deelt inzichten en geeft tips over hoe ouders elkaar kunnen blijven vinden. De entree is gratis. De avond duurt tot 21.30 uur. Aanmelden is wenselijk en kan door te mailen naar natascha.hessels@meeplus.nl of te bellen naar MEE Mantelzorg (078 206 32 02).

woensdag 15 mei

Handwerkcafé
9.30, Nieuw-Lekkerland, bibliotheek, Raadhuisplein 1. Huis van de Waard houdt handwerkcafé tot 11.45 uur. Bezoekers kunnen op een ontspannen, creatieve manier werken aan een meegebracht handwerk of iets nieuws leren. Voor iedereen die handwerken leuk vindt of iets wil uitproberen. Info: www.huisvandewaard.nl.

Contactmiddag Seniorenclub
14;00, Alblasserdam, Landvast. Op woensdag 15 mei organiseert de Seniorenclub Alblasserdam weer een middag in Landvast. P. Schipper neemt bezoekers mee in de avonturen van Flipje, het fruitbaasje uit Tiel. Dat worden veel oude herinneringen, want wie heeft vroeger geen series van Flipje, Jasper Aap, de familie Schaap of Beertje Big gespaard? Eerst als lange filmstrook, later in boekvorm. In de pauze drinken we thee of koffie en na de presentatie spelen we bingo voor de geïnteresseerden. Niet-donateurs zijn natuurlijk ook welkom. Aanvang 14.00 uur, zaal open 13.30 uur.

donderdag 16 mei

Huis van de Waard
13.30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83, Planetenlaan 83. Huis van de Waard houdt een gezellige middag tot 16.30 uur. Er is ruimte voor een spelletje, iets creatiefs of een praatje met een bakje koffie of thee. Info:www.huisvandewaard.nl.