Wandeling voor senioren

alblasserdam • Senioren die graag samen met anderen een wandeling maken, kunnen op woensdag 15 mei aanhaken bij een tochtje van het ABC Team en Stichting Welzijn Alblasserdam.

Het is de tweede keer dat de twee organisaties in het dorp een seizoenswandeling voor de genoemde doelgroep op touw zetten. Onder begeleiding gaan twee groepen op pad. Er kan worden gekozen voor afstanden van ongeveer 2 en 4 kilometer. Na afloop krijgen alle deelnemers een kopje soep en broodjes.
Leroy Benschop, Sociaal Makelaar bij de SWA', vertelt: "De eerste keer liepen er ongeveer vijftien personen mee met de wandeling. Omdat deze activiteit voor iedereen toegankelijk is, hadden we een leuke groep bestaande uit heel verschillende mensen."
De route voor die eerste wandeling werd uitgestippeld door de SWA. Er liep een Alblasserdamse mee die veel kon vertellen over het dorp. 'Ik heb heel veel van haar opgestoken', herineert Leroy zich. Bovendien was het erg gezellig. Ik raad mensen echt aan om mee te lopen." De SWA en het ABC team willen ieder seizoen een wandeling organiseren, iedere keer een andere route, met als afsluiting een soep passend bij het seizoen. Belangstellenden voor deze tweede seizoenswandeling zijn op woensdag 15 mei a.s. vanaf 10.30 uur welkom in sportcentrum De Blokweer. Na een kop koffie of thee zullen de deelnemers om 11.00 uur vertrekken.
Er kan gekozen worden voor twee verschillende afstanden. Na afloop verzamelen beide groepen weer bij het sportcentrum om daar te genieten van een kopje soep en broodjes. Deelname aan de wandeling is gratis. Inschrijving is wel verplicht en kan via leroy@stichtingwelzijnalblasserdam.nl. De wandelingen stuiten aan bij de doelstelling van de SWA : mensen stimuleren om deel te nemen aan de samenleving en ervoor zorgen dat dit mogelijk is. De SWA wil samen met anderen de gemeenschapszin in het dorp versterken. Voor meer informatie over de SWA: www.stichtingwelzijnalblasserdam.nl.


Kok Manal gaat weer Syrisch koken

alblasserdam • Kok Manal uit Alblasserdam gaat komende vrijdag 10 mei weer 'koken met een Syrisch tintje' voor inwoners van Alblasserdam.

Het gerecht bestaat dit keer uit groentesoep, natuurlijk met een Syrisch tintje (1,50 euro), een hoofdgerecht met noten, doperwten en rundvlees (4 euro) en een salade(1,50 euro). De gerechten zijn los van elkaar ook te bestellen. Opgeven kan weer via Facebook onder 'kok Manal' of via 06-24945029. De Alblasserdamse vrouw Manal, een voormalige vluchtelinge uit Syrië, wil met de bereiding en het verkopen van Syrische gerechten iets positiefs doen voor mensen in haar dorp. Ze doet dat samen met twee andere Syrische vrouwen. Bestellen kan tot donderdag 9 mei. Vrijdag 10 mei kan het eten worden opgehaald tussen 16.30 en 18.00 uur bij de Havenkerk aan de Ieplaan 9 te Alblasserdam.


Baby- & Peuterplein

alblasserdam • In de bibliotheek van Alblasserdam wordt op dinsdag 21 mei van 14.00 tot 15.30 uur een informatiemiddag gehouden voor alle ouders van kinderen van 0 tot 4 jaar die meer willen weten over onder andere logopedie, voeding, fysiotherapie voor kinderen en babydans. Er zijn deskundigen en verschillende demonstraties. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.