• Kinderen starten in een Optimist.
• Kinderen starten in een Optimist. Foto: Aangeleverd

Zeilen op het spaarbekken 'Grote Rug'

dordrecht • Leren zeilen, dat kan in eigen regio, op een rustige en veilige plek: het spaarbekken 'Grote Rug' in Dordrecht.

De regionale roei- en zeilvereniging 'Koninklijke Dordrechtsche Roei en Zeil Vereeniging' (KDR&ZV) verzorgt hier zeillessen van mei tot oktober. De instructeurs van de KDR&ZV starten binnenkort weer met het zeilseizoen. De Optimisten en RS Feva's (tweemanszeilboten) gaan deze maand het water op. Iedere week van mei tot oktober, met een stop in de zomervakantie, krijgen kinderen van acht tot achttien jaar les. Daarnaast zijn er zeillessen voor studenten en volwassenen in stabiele, vierpersoons Seabirds.

Ook theorielessen

Beginnende zeilers krijgen naast de reguliere lessen een zogenaamde omslaan-les in het zwembad in Dordrecht om vertrouwd te raken met balans en nat worden. Ook worden theorielessen gegeven in het gedeelde clubhuis van surfvereniging Windkracht. De kinderen, die in bezit van zwemdiploma A en B moeten zijn, beginnen in een Optimist. Zijn ze dit boottype eenmaal ontgroeid, dan kunnen ze door in de tweemansboten. Ieder seizoen kunnen de leerlingen één diploma halen, gebaseerd op de richtlijnen en eisen van de landelijke Commissie Watersport Opleidingen (CWO). Verder zijn er regelmatig clubwedstrijden. Het is ook mogelijk om bij het spaarbekken een eigen open zeilboot te stallen. De KDR&ZV geeft ook roeilessen. Locatie: Baanhoekweg 9, Dordrecht. De ingang is bij de Surfvereniging Windkracht (ingang net voor het spoorlijntje van Dupont naar rechts). De zeillessen starten deze week. Voor meer informatie: secretariaat@kdrzv.nl.