Politie trots op twee Papendrechtse jongeren

papendrecht • De politie van Papendrecht is complimenteert op social media twee jongeren die een vandaal aanhielden. Agenten melden dat Iza en Bryan graag chillen op een parkeerplaats in de wijk Stellingmolen. In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 april reden zij daar. "Op dit zelfde moment zagen zij een persoon op de parkeerplaats lopen welke met een voorwerp krassen maakte op meerdere geparkeerde personenauto's", schrijft de politie op Facebook. "De jongens twijfelden geen moment en gingen achter de vandaal aan. Met succes! Verderop wisten zij de persoon aan te houden. Samen met de verdachte zijn zij teruggelopen naar de plaats delict. Alwaar zij onze collega's van het basisteam hebben gebeld. De collega's hebben de verdachte overgenomen en overgebracht naar het politiebureau aan de Overkampweg te Dordrecht. Meerdere mensen hebben inmiddels aangifte gedaan van vernieling van hun auto. Zo zie je maar weer. Hangjeugd kan ook je beste vriend zijn. Thnx boys!!"


Boekenmarkt NVWA

alblasserdam • De Historische Vereniging West Alblasserwaard houdt op zaterdag 4 mei in Alblasserdam een verkoop van tweedehands boeken. Dat gebeurt in de Oudheidkamer, op het adres Cortgene 3. De markt duurt van 09.00 tot 12.00 uur. Het assortiment bestaat uit historische boeken over scheepsbouw en -vaart, waterhuishouding, (streek)geschiedenis, genealogie en algemene literatuur. Er zijn ook antieke voorwerpen te koop.


Praten over ov

alblasserdam • Op initiatief van de gemeente kunnen Alblasserdammers op dinsdag 14 mei in gesprek over de toekomst van het openbaar vervoer. Ook vertegenwoordigers van de provincie en van de vervoerders zijn dan aanwezig. De gemeente bekijkt welke ideeën zij kan opnemen in het gemeentelijk verkeers- en vervoersplan (GVVP). De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.30 uur, in cultureel centrum Landvast. Aanmelden tot 10 mei via d.bravenboer@alblasserdam.nl.