• Het verkiezingsbord in Goudriaan wordt op zondag weggehaald.
• Het verkiezingsbord in Goudriaan wordt op zondag weggehaald. Foto: Pieter Terlouw

Onbegrip aanpassen borden op zondag

molenlanden • De (digitale) verkiezingenborden die er nog stonden van de provinciale statenverkiezingen zijn zondag in Molenlanden 'ververst' met het oog op de komende Europese verkiezingen. En dat stuitte op onbegrip bij onder meer de raadsleden Jan Arie Koorevaar (CDA) en Leo Timmer (CU).
'Op zondag verkiezingsborden weghalen lijkt me niet de bedoeling. Wat is hier nu zo urgent dat het vandaag moet?', twitterde Koorevaar. De gemeente doet dit overigens niet zelf, maar schakelt hiervoor een bedrijf in.

Wethouder Johan Quik reageerde inmiddels op Twitter: 'We gaan kijken wat hiervan de reden is! Zonder noodzaak is dit niet gewenst'.


Scooter en fiets in brand in Alblasserdam

alblasserdam • Een scooter en een fiets hebben in de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 april in brand gestaan bij een flat in Alblasserdam. De tweewielers stonden geparkeerd bij één van de flats aan de Nicolaas Beetsstraat. Rond 03.30 uur vloog de scooter in brand. Het vuur sloeg al snel over naar een fiets en een regenpijp. De brandweer kwam zonder spoed ter plaatse en had de brand snel onder controle. De politie heeft geprobeerd de eigenaar van de scooter te achterhalen, maar kon geen kentekenplaatje vinden. Van de scooter bleef na de brand weinig over. Ook de fiets is onbruikbaar geworden. Verder is een stuk regenpijp gesmolten en is er roetschade aan de muur van de flat ontstaan. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk.