• Jilena ging met drie bekers naar huis.
• Jilena ging met drie bekers naar huis. Foto: Aangeleverd

Jilena drievoudig Europees kampioen

alblasserdam • Twirlster Jilena Baggerman (16) uit Alblasserdam is zondag 21 april drievoudig Europees kampioen geworden tijdens de kampioenschappen batontwirling in Italië.

Ze behaalde de titels op de onderdelen solo junior 1 baton, junior duet en junior twirlteam. Op de onderdelen 2 baton en dance behaalde ze respectievelijk de derde en vierde plaats. Met het senioren twirlteam en danceteam behaalde ze een zilveren medaille. Aan de kampioenschappen deden zeventien landen mee. Donderdag 18 april was de eerste wedstrijddag. Jilena mocht aantreden met duo twirlen junior, samen met Nina Copier. Dit werd met voldoende punten voor een finaleplaats. Als tweede onderdeel mocht ze rhytmictwirl doen. Ze behaalde goede scores die voldoende waren om op zaterdag 20 april aan de finale mee te mogen doen. Als laatste onderdeel van de dag deed Jilena mee aan het senioren twirlteam van Inspiration uit Voorhout. Ook zij plaatsten zich voor de finale van zondag 21 april. Op vrijdag was het voor Jilena de beurt aan voorrondes 1 baton, junior twirlteam en senior danceteam. Met solo 1 baton haalde Jilena haar vijfde finaleplaats binnen.

Zaterdag was de dag van 2 baton voorrondes. Jilena zette een keurige routine neer. Zaterdag was ook de dag van de duo finales. Zondag was de laatste dag van het EK. Als eerste was het junioren twirlteam aan de beurt. De meiden stegen boven zichzelf uit en zetten de beste routine ooit neer. De punten van de jury gaven aan dat ze beste van Europa waren. Jilena's laatste finale was solo 1 baton. Ze liet haar baton niet één keer vallen en werd verdiend Europees Kampioene.