Afbeelding
Foto: Peter Stam

Automobilist in sloot langs N480 bij Nieuw-Lekkerland

nieuw-lekkerland • Een man is vrijdagavond 26 april met zijn auto in een sloot beland langs de Schoonenburgweg (N480) in Nieuw-Lekkerland. Het ongeval gebeurde halverwege de avond. De bestuurder kwam van een bedrijfsfeestje in Nieuw-Lekkerland en had volgens zijn collega's te veel alcohol gedronken.

De man raakte lichtgewond aan zijn voet. De auto werd na het ongeval door een behulpzame boer weer op de kant getrokken. De man zelf werd opgevangen bij een nabijgelegen boerderij.


Boetes bij controle snor- en bromfietsen

nieuw-lekkerland • De politie heeft donderdag 25 april zo'n dertig snor –en bromfietsen en negentig andere voertuigen gecontroleerd op de vrachtwagenparkeerplaats aan de Planetenlaan in Nieuw-Lekkerland. Zeven snor –en bromfietsen bleken, nadat ze op de rollerbank getest waren, te zijn opgevoerd.

De bestuurders kregen voor het opvoeren van hun voertuig een boete en mochten niet verder rijden. Zij moeten hun brommer of scooter op eigen kosten laten herkeuren bij de RDW. "Een bestuurder maakte het wel erg bont, want zijn bromfiets moest al herkeurd worden en was nu nog steeds opgevoerd," aldus de politie.

Bij de controle op het overige verkeer werden er bekeuringen geschreven voor het niet dragen van de autogordel. Verder meldt de politie: "Een bestuurder van een personenauto had zijn auto zo volgestopt met goederen, dat hij geen zicht meer had naar rechts en naar achteren." Tot slot waarschuwt de politie dat er binnenkort weer diverse verkeerscontroles gepland staan.


Zonnebloem zoekt vrijwilligers

alblasserdam • Zonnebloem Alblasserdam zoekt vrijwilligers voor bezoekwerk. Bezoekwerk staat centraal bij de Zonnebloem. Een praatje een wandeling is wat de gasten zeer op prijs stellen. Voor meer informatie of aanmelding: Anja Rietveld via 078-6454508.