ASz-directeur fietst tegen kinderkanker

dordrecht • Bestuursvoorzitter Peter van der Meer van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht rijdt eind juni mee met de Giro di Kika.

"Het is voor mij een enorme uitdaging, maar vergeleken met de strijd van kinderen die kanker hebben is het een eitje", aldus Van der Meer. De Giro di Kika is een zware etappekoers op de wielrenfiets in Italië, bedoeld om geld op te halen voor onderzoek naar kanker bij kinderen via Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Van der Meer is een fervent hobbywielrenner, maar voor deze prestatie is hij niettemin al maanden aan het trainen om op het noodzakelijke niveau te komen. Het gaat om zes etappes in Toscane en Umbrië, variërend in lengte van 146 tot 170 kilometer en met tot wel 3000 hoogtemeters op één dag. Sponsoren kan via de sponsorpagina van de ziekenhuisdirecteur: https://www.girodikika.nl/peter-van-der-meer.
Het doel van KiKa is uiteindelijk 95 procent genezing van alle kinderen met kanker. Daarnaast streeft KiKa naar steeds betere behandelingen, waardoor kinderen minder last van bijwerkingen hebben.