Producten uit Israël en les Hebreeuws

alblasserdam • Voor wijn en lekkernijen, verzorgingsproducten, sieraden en cadeauartikelen uit Israël kunnen belangstellenden ook in Alblasserdam terecht.

Vrijwilligers willen met de verkoop van deze producten de Israëlische economie een handje helpen. De arikelen zijn vervaardigd door Joden en Arabieren uit Israël. Op dinsdag 7 en donderdag 9 mei zijn de producten verkrijgbaar in 't Scheepke op het adres Rijnstraat 434.

Met de verkoop van de producten uit Israël worden veel kleine bedrijven gesteund. Ook veel Arabische burgers profiteren daarvan, want bij een Joods bedrijf werken betekent voor hen dat ze een menswaardig salaris ontvangen.

De verkoper, consulent van het Israël Producten Centrum (IPC), vertelt graag over de achtergrond en herkomst van de producten. Recent maakten alle consulenten een reis naar Israël waar zij diverse bedrijven bezochten. Zij konden daar de praktijk zien en constateren dat hun inzet niet voor niets is.

Op beide dagen zijn de openingstijden: van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur. Op donderdag tevens van 19.00 tot 20.00 uur. Met het oog op moederdag is er een speciale folder verschenen. Wie niet in de gelegenheid is om op de genoemde dagen te komen, kan elke dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur terecht in 't Scheepke. Mailen voor een andere afspraak kan ook: wim.fiole@solcon.nl. Naast de producten van het IPC zijn er ook uitgaven van Christenen voor Israël aanwezig.

Hebreeuws leren

Op donderdag 9 mei is er in 't Scheepke een kennismakingsles Bijbels Hebreeuws. De les begint om 15.00 uur. Deelname is gratis en vrijblijvend. Voor verdere inlichtingen: wim.fiole@solcon.nl of 06-30902370.