Herdenking 4 mei

alblasserdam • De gezamenlijke kerken in Alblasserdam houden op zaterdag 4 mei een vesperdienst in het kader van 4 mei. Dat gebeurt voorafgaand aan de plechtigheid bij het monument in de Polderstraat, waar de gevallenen in oorlogssituaties worden herdacht. De vesperdienst op 4 mei is een traditie die in Alblasserdam bestaat sinds 1946.

De inhoud van de vesper wordt samengesteld door de werkgroep van de gezamenlijke kerken. Het Nationale thema is 'Vrijheid geef je door' en in dit jaar is er daarnaast aandacht voor 'In vrijheid kiezen', wat aansluit bij de viering van 100 jaar kiesrecht. In de Alblasserdamse vesperdienst wordt verwezen naar deze thema's.

Op het programma staan gebed, zang en een muzikale bijdrage van een duo dat Kol Nidrei, een Joods gebed, zal spelen op cello en piano. De vesper vindt plaats in Cultureel Centrum Landvast, Haven 4 en begint om 19.00 uur. De vesper duurt 30 minuten zodat bezoekers kunnen aansluiten bij de tocht vanaf het Raadhuisplein naar het monument in de Polderstraat.


Rabo Clubkas helpt Excelsior

papendrecht • Excelsior Papendrecht heeft woensdag 24 april 1156,52 euro ontvangen bij de Rabo Clubkas Campagne. Alle particuliere leden van de Rabobank konden hun stem uitbrengen tussen 23 maart en 18 april. Door Excelsior Papendrecht is met name via Social Media veel campagne gemaakt om stemmen te werven. Aan het einde van de avond mocht voorzitter Wijnand Buursema namens Excelsior de cheque in ontvangst nemen. "Volgend jaar bestaat Excelsior honderd jaar en we kunnen dit bedrag dan ook goed gebruiken voor de festiviteiten tijdens ons jubileumjaar", aldus voorzitter Wijnand Buursema. Welke activiteiten er op stapel staan, hield Buursema nog geheim. Wel wist hij te vertellen dat het jubileum het gehele jaar groots zal worden gevierd.

Meer informatie over Excelsior, de mogelijkheden en haar activiteiten is te vinden op de website van de vereniging: www.excelsiorpapendrecht.nl, waar alle activiteiten en concerten zijn vermeld. Informatie is ook te allen tijde per e-mail op te vragen via info@excelsiorpapendrecht.nl.