donderdag 25 april

Gezellige middag met maaltijd
13:30, Nieuw-Lekkerland, Huis van de Waard. Gezellige middag op donderdag 25 april van 13.30 tot 16.30 uur bij Huis van de Waard in Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland, met o.a. tijd voor een praatje, kopje koffie, spelletje of iets creatiefs. Van 16.30 tot 19.00 uur is er samen eten (koken): drie gangen voor 4 euro. Opgeven kan tot uiterlijk 10.00 uur bij Wilma Neven via 06-27281714. Info: www.huisvandewaard.nl.

Assepoester in Theater De Willem
14:30, Papendrecht, Theater De Willem. Langhout Theaterproducties komt op donderdag 25 april vanaf 14.30 uur naar Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht voor de uitvoering van Assepoester (6+).
Je vader zal maar op een lange reis gaan en jou achterlaten bij akelige mensen die je niks gunnen! Dan heb je alle hulp nodig die je kunt krijgen. Het klassieke sprookje van Assepoester en haar nare stief-familie in een fris nieuw jasje. Een vrolijk, romantisch sprookje met een eigen twist, schitterende kostuums, gezellige liedjes en heel veel humor. Na de show kun je Assepoester in de foyer nog even feliciteren met de goede afloop. Word voorafgaand gratis geschminkt in de foyer!
Entree: €15,40. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 26 april

Klucht Medisch Centrum Best
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. De klucht Medisch Centrum Best wordt op vrijdag 26 april vanaf 20.15 uur uitgevoerd in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht.
Medisch Centrum Best speelt zich af in het gekste streekziekenhuis van Nederland en is een knipoog naar dé ziekenhuisserie uit de jaren 90: Medisch Centrum West. Meld je bij de opnamebalie en maak kennis met de strenge hoofdzuster, die zich overal zorgen over maakt, behalve over haar patiënten. Gelukkig is er nog de slungelige stagiair. Wat doet trouwens die dokter elke keer op de gang? Een aanstekelijke klucht vol gezonde grappen. Na afloop verlaat u als herboren de zaal. Met onder anderen Marloes van den Heuvel en Arijan van Bavel.
Entree: €25,70/€24,15. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zondag 28 april

Oranjedrive
13:00, Papendrecht, Denksportcentrum. De Stichting Denksport Papendrecht organiseert op zondag 28 april haar jaarlijkse Oranjedrive in het Denksportcentrum aan de Van der Palmstraat 12 in Papendrecht. De aanvang is om 13.00 uur, zaal gaat open om 12.00 uur. Inschrijven kan op de site van het Denksportcentrum of op www.nbbclubsites.nl/club/40012 of telefonische of per mail bij Frans van Grafhorst via 078-6155086 of franstnt@upcmail.nl. Er worden zeven rondes gespeeld van vier spellen. Ook minder ervaren bridgers zijn welkom. Het inschrijfgeld bedraagt 7 euro per paar.

maandag 29 april

Ouderenbingo
15:30, Alblasserdam, Ichthuskerk. In de Ichthuskerk aan het Scheldeplein in Alblasserdam wordt op maandag 29 april een ouderenbingo georganiseerd voor iedereen vanaf zestig jaar (iets jonger mag ook).
De entree kost 5 euro en de ouderen krijgen wat te drinken (koffie, thee, fris) en een koek erbij. Natuurlijk zijn er ook leuke prijzen te winnen. Opgeven kan via ouderenbingo@gmail.com. Gewoon binnenlopen kan ook.
Ouderen kunnen binnen Alblasserdam opgehaald worden. Dit kan gemeld worden via het mailadres. De opbrengst van deze bingo gaat naar een goed doel: de reis naar Moldavië van 25 jongeren.

dinsdag 30 april

Gezellige middag
13:30, Nieuw-Lekkerland, Huis van de Waard. Gezellige middag op dinsdag 30 april van 13.30 tot 16.30 uur bij Huis van de Waard in Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland, met o.a. tijd voor een praatje, kopje koffie, spelletje of iets creatiefs. Info: www.huisvandewaard.nl.

woensdag 1 mei

Bowlstoernooi in Papendrecht
10:00, Papendrecht, Sportcentrum. Bowlsclub Papendrecht organiseert op woensdag 1 mei weer het jaarlijks terugkerend voorjaars bowlstoernooi voor de leden van de Bowlsclub.
Het toernooi wordt gehouden in het sportcentrum Papendrecht en begint om 10.00 uur. Op het toernooi worden 3 wedstrijden gespeeld. De eerste wedstrijd is van 10.00 tot 11.00 uur, de tweede van 11.30 tot 12.30 uur en de derde van 13.00 tot 14.00 uur
De prijzen (1ste 2de en 3de prijs) worden over deze drie wedstrijden op basis van individuele score gewonnen. Belangstellenden zijn welkom om het toernooi te bezoeken. Vanaf de publieke tribune is het spel uitstekend te volgen. In de pauzes tussen de wedstrijden, welke we in de kantine van de sporthal houden, kan men persoonlijk kennismaken en vragen stellen over de club en het spel.
Voor meer informatie: www.bowlsclubpapendrecht.nl.

Bijen- en insectentocht in meivakantie
10:00, Papendrecht, De Heerlijkheid. Bij de Heerlijkheid van Papendrecht wordt op woensdagochtend 1 mei een bijen- en insectentocht gehouden.
Deze activiteit is bestemd voor kinderen in de basisschool leeftijd. Ouders zijn natuurlijk ook welkom. Kinderen van vier en vijf jaar kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene deelnemen. De ochtend start om 10.00 uur bij De Heerlijkheid van Papendrecht en duurt ongeveer twee uur.
De kosten bedragen 2,50 euro per kind en dat is inclusief een glaasje limonade. Graag van tevoren opgeven met de naam en leeftijd van het kind via jeugd@nvwa.eu. Er kunnen maximaal 50 kinderen deelnemen.
De Heerlijkheid van Papendrecht ligt aan de Kerkbuurt 56 te Papendrecht. Voor meer informatie: www.nvwa.eu of www.fruitheerlijkheid.nl.

Juf Roos – Gaat op vakantie
13:30/16:00, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat wordt op woensdag 1 mei vanaf 13.30 en 16.00 uur Juf Roos – Gaat op vakantie uitgevoerd.
Miljoenen kinderen hebben Juf Roos en Gijs via YouTube in hun hart gesloten. In het YouTube-programma beleven Juf Roos en haar onhandige buurjongen Gijs een vrolijk avontuur en zingen ze oer-Hollandse liedjes. Nu komen ze voor het eerst naar het theater voor een doldwaas avontuur. Juf Roos wil graag op vakantie en Gijs vindt onderweg een weggelopen hondje. Ze komen uit op de boerderij van Tante Tulp. Maar waar is Tante Tulp toch? Ouders en kinderen worden steeds bij de voorstelling betrokken. Zing, doe en beleef deze gezinsvoorstelling mee met Juf Roos en Gijs. Kom voorafgaand of na de voorstelling een mooie kleurplaat kleuren in de kleurhoek!
Entree: €16,45. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 4 mei

Wandelen door de Drechtsteden
07:00, Alblasserdam, Antilope Outdoor. Antilope Outdoor uit Alblasserdam organiseert op zaterdag 4 mei een wandeling met zes afstanden door de Drechtsteden.
Samen met wandelvereniging Nooit Gedacht wordt het een leuke, afwisselende tocht die goed aangegeven staat en voldoende rustpunten heeft. Afstanden zijn 5, 10, 15, 20, 30 of 40 kilometer.
Voor meer informatie: www.wandelcentrum.com. Deelname kost 5 euro en is voor 50% bestemd voor Alpe d' Huzes. Op 4 mei is er ook weer een gecertificeerde schoenmaker die (wandel)schoenen graag een APK-keuring geeft.
In 2019 organiseert Antilope Outdoor acht uiteenlopende wandelingen met een thema. Met de boswachter gaan deelnemers een keer naar de Crezéepolder en de Sophiapolder, met de Historische Vereniging ontdekt men de geschiedenis van de dijk(bebouwing) en er wordt een culinaire 'reis' gemaakt door de polder.
Tijdens iedere wandeling is er een podotherapeut aanwezig die laagdrempelig adviseert bij voet- of rugklachten tijdens het wandelen. Ook wordt uiteraard bij elke wandeling gezorgd voor een hapje en drankje.
Van elke wandeling afzonderlijk wordt een handzame wandelgids gemaakt, zodat men die makkelijk mee kan nemen tijdens de wandeling. De wandelgids van de eerste wandeling is inmiddels klaar. Deze gids kan men gratis ophalen bij Antilope Outdoor aan het Cortgene 9 in Alblasserdam. Op www.wandelcentrum.com staat alle informatie over de wandelingen en eventuele aanmelding.
De start van de wandeling op zaterdag 4 mei is vanaf 07.00 uur tot uiterlijk 12.00 uur bij Antilope Outdoor.

zondag 5 mei

Bemoedigingsdienst over vrijheid
19:00, Papendrecht, VBG. De Vrije Baptisten Gemeente (VBG) verzorgt op zondagavond 5 mei een Bemoedigingsdienst met als titel 'Hoe vrij ben jij?'. Het is 5 mei Bevrijdingsdag en hier zal op worden aangesloten. We leven in een vrij land, maar zijn we ook echt vrij? Dit gebeurt onder leiding van Margreet Koning (muziek) en Laurens Heijboer (overdenking). De zaal is open om 18:45 uur. Er is geen kinderoppas. De dienst duurt ongeveer een uur. Adres: Poldermolen 7, Papendrecht. Meer info: www.baptistenpapendrecht.nl.

maandag 6 mei

Het Voorgevoel: previewavond van het nieuwe theaterseizoen
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Het Voorgevoel , de previewavond van het nieuwe seizoen, vindt plaats op maandag 6 mei vanaf 20.15 uur in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht.
Het ene seizoen is nog niet klaar, of het volgende staat al voor de deur te trappelen! Wat gaat 2019-2020 brengen? Tijdens Het Voorgevoel presenteren we in elk geval een aantal artiesten waar je misschien nog niet op gerekend had. Jonge talenten, sommige al bekend, andere nog niet, die hun publiek nog moeten veroveren. Een geestige avond vol humor, ontroering en mooie muziek. Het Voorgevoel is gratis voor mensen die zich opgeven als Vriend van Theater De Willem. Kaarten die over blijven, gaan in de verkoop.
Entree: 7,50 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

woensdag 8 mei

Boekenmarkt
14:00, Papendrecht, Bij Bosshardt. Buurtsteunpunt Bij Bosshardt aan de Staringlaan 3 in Papendrecht houdt op woensdag 8 mei van 14.00 tot 16.00 uur een boekenmarkt. De opbrengst gaat naar de eigen activiteiten in het buurtsteunpunt. Er is voor alles wat wils.
Bij Bosshardt is dagelijks geopend met diverse activiteiten voor groot en klein. Tevens beschikt het buurtcentrum over een tweedehandskledingwinkel waar kleding gebracht en gekocht kan worden.

Lezing over wilde bijen
19:30, Papendrecht, Streeknatuurcentrum. In het Streeknatuurcenrum aan de Matenaweg 1 in Papendrecht wordt op woensdag 8 mei een informatieve lezing gegeven over wilde bijen.
Ingegaan wordt op de verontrustende berichten over spectaculaire afname van de bijenbevolking. Pieter Breugel, die de lezing verzorgt, heeft al vele jaren een uitgebreide bijentuin in Veghel, samen met andere vrijwilligers. Het bijwonen van de lezing kost 2,50 euro. Voor meer informatie: www.nvwa.eu of 0184-412618.