• Burgemeester Paans en Bram Verbruggen.
• Burgemeester Paans en Bram Verbruggen. Foto:

Publiekswinkel gaat dicht op zaterdag

alblasserdam • Het aantal bezoeken aan de Publiekswinkel van Alblasserdam neemt af, onder andere door de toegenomen digitalisering en de verlengde duur van een paspoort van vijf naar tien jaar. Daarom stopt de gemeente met ingang van dit voorjaar met de twee jaarlijkse zaterdagopenstellingen. Burgemeester Paans, onder meer portefeuillehouder Dienstverlening: "Uit de bezoekersaantallen blijkt dat er weinig gebruik gemaakt wordt van de zaterdag, gemiddeld 20 bezoekers per keer. Daarom hebben we de beslissing genomen te stoppen met de zaterdagopenstelling. Ik hecht wel aan een zo optimaal mogelijke dienstverlening, daarom kunnen inwoners nog steeds buiten kantooruren, op afspraak, op maandag- en woensdagavond tot 19.30 uur terecht bij de Publiekswinkel aan de Cortgene 9a, waar de medewerkers u graag helpen." De openingstijden overdag zijn: dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur en maandag en woensdag van 14.00 tot 19.30 uur. Ook hiervoor moet een afspraak gemaakt worden. Dat kunnen inwoners doen via de website: www.alblasserdam.nl.


Gematigde huurverhoging

regio • Lek en Waard Wonen voert per 1 juli 2019 voor alle sociale huurwoningen een huurverhoging van 1,4 procent door. Dit percentage is lager dan het inflatiepercentage van 1,6 procent. In 2017 heeft Lek en Waard wonen met de huurdersorganisaties een afspraak gemaakt over de huurverhoging voor de jaren 2017, 2018 en 2019, namelijk inflatie volgend. Op basis van die afspraak mag per 1 juli 2019 een huurverhoging van maximaal 1,6 procent doorgevoerd worden. Zoals ook in het ondernemingsplan van de corporatie is vastgelegd, vindt Lek en Waard Wonen het belangrijk dat de huur betaalbaar blijft voor de huurders. Daarom is besloten om de huur voor alle sociale huurwoningen in 2019 met niet meer dan 1,4 procent te verhogen.


Mooie opdracht voor Boskalis

papendrecht • Boskalis mag voor 75 miljoen euro baggeren in Indonesië. Op het eiland Sulawesi gaat Boskalis de Makassar New Port containerterminal uitbreiden, en op Java gaat de onderneming land voorbereiden voor de aanleg van een nieuw petrochemisch complex. Beide projecten worden in de tweede helft van 2019 uitgevoerd. Het eerste project is toegekend door bouwonderneming PT PP en betreft de uitbreiding met 45 hectare van een nieuwe terminal voor de Makassar New Port van havenexploitant PT Pelindo IV. Voor een nieuw petrochemisch complex voor Lotte Chemical in Cilegon gaat Boskalis 95 hectare land voorbereiden.