Nieuw-Lekkerland onderuit tegen Sportlust'46

nieuw-lekkerland • Nieuw-Lekkerland ging vol goede moed het thuisduel aan met Sportlust'46, maar moest na negentig minuten toch zijn meerdere erkennen in de aanstaand kampioen: 1-4. Al in de derde minuut kwamen de bezoekers aan de leiding op Sportpark Excelsior, na een rake directe vrije trap. Ook de 0-2 viel uit een vrije trap, voordat Lennert de Vries met een mooie lob voor de 1-2 zorgde. In de tweede helft liep Sportlust'46 vervolgens nog uit naar 1-4.
Voor Nieuw-Lekkerland, dat nog speelt tegen GJS, Geinoord en WNC, is de derde plek ondanks drie nederlagen op rij nog altijd goed haalbaar, weet ook trainer Maarten van Gastelen. "Afgelopen week hebben we uitgesproken nog minimaal zes punten te willen halen uit de laatste vier duels. Als we dat bewerkstelligen, draaien we gewoon een prima seizoen. We maakten nog wel de aansluitingstreffer en je hoopt dan dat de gelijkmaker volgt. Maar na de 1-3 was het eigenlijk wel gespeeld. De 1-4 zorgt voor een grote uitslag, maar de verhoudingen waren niet per se zo."


Papendrecht ditmaal niet langs Woudrichem

papendrecht • Waar Papendrecht eerder dit seizoen nog knap met 1-4 won op bezoek bij Woudrichem, weerden de Vissenkoppen zich zaterdag beter tegen de ploeg van trainer Johan Sturrus. Het werd 1-1 op Slobbengors. Papendrecht, dat al een periodetitel op zak heeft, schoot met dat gelijkspel weinig op. In verliespunten staat Nivo Sparta nu aan kop, al kan de ranglijst in de tweede klasse F vrijwel elke week wijzigen. Op het eigen sportpark kwam Papendrecht via een bal uit de kluts nog wel op voorsprong, maar een marge van één was niet voldoende om de twaalfde zege van het seizoen te boeken. Woudrichem kwam in deel twee via Dillis de Vries op 1-1 en trof in de slotfase zelfs nog de onderkant van de lat via Tim Saaman. Met nog vijf duels te gaan duldt Papendrecht (41 uit 21) momenteel alleen Pelikaan (22-42) en Nivo Sparta (23-49) voor zich.