• Deze tackle op Jort van Meerkerk levert Jaimy Bravenboer zijn tweede gele en dus een rode kaart op.
• Deze tackle op Jort van Meerkerk levert Jaimy Bravenboer zijn tweede gele en dus een rode kaart op. Foto: Rick den Besten

Kinderdijkers hebben titel niet meer in eigen hand

Alblasserdam doet De Zwerver pijn

alblasserdam • En dat lukte nog ook, waardoor ASV Arkel in 3C de grote winnaar werd van het Paasweekend.

De derby tussen Alblasserdam en De Zwerver werd pas in de slotfase echt boeiend. Toen gingen de bezoekers namelijk vol voor de winst en had Alblasserdam maar één doel voor ogen: de aartsrivaal twee verliespunten bezorgen. Maar het zou nog heel anders uitpakken. Uit een corner kopte Youri Groenendijk zelfs de winnende treffer binnen.

Tijdrekken

Vanwege een scheidsrechter die zich blesseerde was de wedstrijd op de reguliere speeldag al na vijf minuten gestaakt.

In deze tweede poging was na een kwartier al duidelijk hoe de kaarten lagen. De Zwerver, meer in balbezit, combineerde rustig over de flanken en Alblasserdam hield steeds vijf man achter de bal, speelde kort op de man en probeerde in balbezit zo snel mogelijk Murat Elibol aan te spelen. Tegenhouden en tijdrekken was vooral het devies. "Antivoetbal, je moet je schamen voor eigen publiek", zou een zwaar teleurgestelde De Zwerver-trainer Edward Knook zich na afloop laten ontvallen.

Op slag van rust was er een voorzet van Alblasserdam-aanvoerder Leroy Naaktgeboren richting Elibol. De nummer tien nam 'm van dichtbij vol op de wreef. Maar De Zwerver-keeper Bas Bijkerk wist het leer met een katachtige reflex uit het doel te houden. Anders had de thuisploeg zomaar de leiding genomen.

Lat

"We creëerden in de tweede helft een aantal goede kansen", meende De Zwerver-trainer Edward Knook. " Maar ja, als die er niet ingaan, dan houdt het gewoon op." Hij doelde op de corner van Daniel Munoz die door Luiten keihard binnen werd geschoten. Maar er stond een Alblasserdammer op de doellijn in de weg.

En op het moment dat Gauthier Luwawa vol op de lat knalde. Maar de beste kans was de kopkans van dichtbij voor Luiten. "Normaal gesproken moet zo'n bal natuurlijk raak zijn, maar wij speelden vandaag duidelijk ver onder ons niveau", filosofeerde een teleurgestelde Munoz na afloop.

Dubbele rode kaart

Toen brak die geweldige slotfase aan. Terwijl nota bene Jaimy Bravenboer met twee keer geel, dus rood, van het veld werd gestuurd en Alblasserdam met tien man dat gelijkspel uit het vuur moest slepen. Bravenboer kreeg zelfs twéé keer rood. Want hij liep tergend langzaam, over het gehele speelveld, naar de achterlijn. Daar was scheidsrechter De Vos bepaald niet van gediend. Hij trok er dus nog een.
Bij een laatste uitval kreeg Alblasserdam nog een corner te nemen. Zoals de gehele wedstrijd zette Rasheem Sandvliet zich achter de bal en bracht 'm scherp voor. Precies op het hoofd van Youri Groenendijk. Die kopte keihard binnen en liep in één ruk door richting achter het doel waar hij van pure blijdschap bijkans tot de nok van de ballenvanger klom. Doordat de scheids vervolgens veel tijd bijtelde, moesten de tien Alblasserdammers nog heel lang vol aan de bak. Maar ze haalden glorieus het einde.

"Ik ben trots op mijn elftal. Kijk naar al die jonge gasten die vandaag niet van wijken wilden weten," jubelde trainer Dennis Schoonewil. "Natuurlijk wisten wij dat we het voetballend niet van De Zwerver zouden winnen. Maar we hebben er een brok onverzettelijkheid tegenover gezet. Ik ben trots op die jonge spelers. Pareltjes zijn het. Daar zal de club in de nabije toekomst nog heel veel plezier aan beleven." Hij doelde waarschijnlijk in ieder geval op Sandvliet. De nummer vijf speelde een prima wedstrijd. Eiste als 18-jarige gewoon elke vrije trap op en bleek over een puike conditie te beschikken. Hij was overal aanspeelbaar. En met die laatste corner ook nog eens superbelangrijk.

Ed van Tuijl