woensdag 17 april

Simon & Garfunkel Revival Band in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht treedt op woensdag 17 april vanaf 20.15 uur de Simon & Garfunkel Revival Band op. Twee jaar geleden speelden ze de binten uit het dak: de mannen van de Simon & Garfunkel Revival Band. Een spetterende show rond de prachtige kleine liedjes van dit beroemde duo en de swingende pop van Paul Simon. Alle hits komen voorbij, van 'Scarborough Fair' tot 'Mrs. Robinson', van 'Cecilia' tot 'Feelin' Groovy', van 'Bright Eyes' tot 'You Can Call Me All'. Met aanstekelijk plezier benadert deze band de perfecte samenzang van Simon en Garfunkel. Entree: €28,30/€26,75. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

donderdag 18 april

Gezellige middag met Paaslunch
12.45, Nieuw-Lekkerland, Huis van de Waard. Gezellige middag op donderdag 18 april van 12.45 tot 16.00 uur bij Huis van de Waard in Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland, met o.a. om 13.00 uur een uitgebreide paaslunch in de bovenruimte. Voor 3 euro kan men lekker mee eten. Opgeven tot uiterlijk dinsdag 16 april bij Wilma Neven via 06-27281714. Info: www.huisvandewaard.nl.

Alex Ploeg met Ultimatum
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Alex Ploeg, de winnaar van de publieksprijs van Cameretten 2016, komt op donderdag 18 april om 20.15 uur optreden in Theater De Willem in Papendrecht. Met Cameretten viel hij op door zijn prettige liedjes, knappe gitaarspel en schitterende verhalen. Maar Ploeg is geen nieuwkomer: hij schrijft ook voor Dit Was Het Nieuws, Foute Vrienden en Cojones en is te zien in Klikbeet. In Ultimatum stelt hij rake vragen over onderwerpen die er niet toe doen. Fijne humor van een zelfverzekerde jongen die het allemaal ook niet weet. Entree: €17,50/€15,95. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 20 april

Paasontbijt winkelcentrum Westpolder
09:00, Papendrecht, winkelcentrum Westpolder. Op zaterdagmorgen 20 april, de zaterdagmorgen voor Pasen, zijn belangstellenden weer van harte welkom om te ontbijten op winkelcentrum Westpolder. Het ontbijt wordt georganiseerd door de Sionskerk en de producten worden geschonken door de winkeliers van het winkelcentrum. Voor kinderen is er een leuke knutselhoek. De activiteiten duren tot 12.00 uur.

Concert De Morgenster
20:00, Alblasserdam, Ontmoetingskerk. Christelijk koor De Morgenster o.l.v. Leon van Veen verzorgt op zaterdag 20 april, Stille Zaterdag, een Paasconcert in de Ontmoetingskerk aan de Blokweerweg 75 te Alblasserdam.. De avond zal gevuld zijn met indrukwekkende liederen over het lijdensverhaal van Jezus Christus en er is ook ruimte om samen te zingen. Het thema 'Geloof Genade Genoeg' zal door Gerard van Wijk van de Evangelische Gemeente De Schuilplaats Papendrecht verder worden toegelicht. De begeleiding van het koor bestaat uit een samengesteld combo met Christiaan v/d Rhee op piano, Mark Westdorp op basgitaar, Jan Willem Westdorp op drums en Marjola Bakker op hobo. Toegangsprijs is 7,50 euro voor volwassenen en voor kinderen tot en met 12 jaar is het 3,50 euro. Aanvang concert is 20.00 uur en om 19.30 uur start de kaartverkoop. In de voorverkoop kunnen kaarten besteld worden via contact@cjkdemorgenster.nl.

Moya Brennan met de The Voice Of Clannad
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Moya Brennan treedt op zaterdag 20 april vanaf 20.15 uur op in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht met de The Voice Of Clannad Al ruim een kwart eeuw is Moya Brennan synoniem voor spirituele Keltische muziek. Haar stem bepaalde het unieke karakter van Clannad, de band die de wereld liet kennismaken met de traditionele Ierse ballade in een modern, toegankelijk jasje. Songs als 'Theme from Harry's Game' en 'I will find you' staan in ieders geheugen gegrift, net als haar duet 'In a lifetime' met Bono. Moya Brennan weet al decennia met evenveel overtuiging tienduizenden muziekliefhebbers te boeien tijdens festivals over de hele wereld, als een intiem publiek in theaterzalen. Haar veelzijdigheid wordt nog eens benadrukt door haar samenwerking met het Metropole orkest in 2011. Moya heeft samengewerkt met een groot aantal collega artiesten waaronder Bono (U2) Robert Plant (Led Zeppelin), Hans Zimmer (The Lion King, Gladiator), Chicane, Alan Parsons, Michael McDonald (Doobie Brothers) Bruce Hornsby, The Chieftains, Paul Young, Paul Brady, Michael Crawford, Joe Jackson, Ronan Keating en Shane McGowan (The Pogues).
Ze heeft muziek gecomponeerd voor verschillende soundtracks van films en tv-series, waaronder: Titanic, Riverdance, Harry's Game, Robin of Sherwood, King Arthur, Circle of Friends en The Last of The Mohicans.
Entree: €28,30/€26,75. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

Passieconcert Omnia Cum Deo
20:15, Nieuw-Lekkerland, Ontmoetingskerk. Christelijk gemengd koor Omnia Cum Deo verzorgt op zaterdag 20 april vanaf 20.15 uur een passieconcert in de Ontmoetingskerk aan de Lekdijk 219 te Nieuw-Lekkerland. Centraal staat deze avond de passie-cantate Olivet to Calvary van de componist John Henry Maunder (1858-1920). In het eerste deel gaan we met Jezus mee vanaf de Olijfberg (Olivet) tot aan het moment dat Hij met gejubel wordt ontvangen in Jeruzalem. In het tweede deel volgen we Hem tot en met de kruisiging op Golgotha (to Calvary). Aan het einde van dit tweede deel wordt de cantate afgesloten met twee koorliederen over de betekenis en de waarde van Zijn lijden en sterven. Naast het koor werken deze avond de tenor Robert Kops en de bas Jaap Sletterink mee. De orgelbegeleiding is in de vertrouwde handen van Dirk Out. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de koorleden of te bestellen via telefoonnummer 01848-681360 of 01848-681908 en kosten dan 8 euro. Aan de kerkzaal kosten de kaarten 10 euro. Kinderen tot 16 jaar hebben gratis entree. Aanvang is 20.15 uur en vanaf 19.45 uur staan de kerkdeuren open.

zondag 21 april

Paaspraise met Zanggroep Joy
20:00, Nieuw-Lekkerland, Maranathakerk. Op zondag 21 april, Eerste Paasdag, houdt Zanggroep Joy een Paaspraise. Medewerking wordt verleend door het koor His Inspiration uit Meerkerk en de Mamaband uit Nieuwpoort. De algehele leiding is in handen van dirigente Carine Schutte. Er is veel ruimte voor samenzang. De Paaspraise vindt plaats in de Maranathakerk aan de Mattenbies in Nieuw-Lekkerland. De avond begint om 20.00 uur, vanaf 19.30 uur is er koffie, thee of fris. De toegang is gratis, wel is er een collecte om de kosten te bestrijden. Zanggroep Joy is op zoek naar nieuwe leden. Elke maandagavond repeteert de zanggroep vanaf 20.00 uur in de Maranathakerk in Nieuw-Lekkerland. Iedereen vanaf 16 jaar is welkom om vrijblijvend een repetitieavond bij te wonen.

Paaspraise bij Jozua
20:00, Alblasserdam, Jozua. Tijdens Pasen, het feest van de opstanding van Jezus Christus, organiseert evangelische gemeente Jozua Alblasserwaard traditiegetrouw een Praiseavond. Zie voor meer informatie elders op deze pagina.

dinsdag 23 april

Gezellig middag Huis van de Waard
13.30, Nieuw-Lekkerland, Huis van de Waard. Gezellige middag op dinsdag 23 april van 13.30 tot 16.30 uur bij Huis van de Waard in Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland, met o.a. tijd voor een praatje, kopje koffie, spelletje of iets creatiefs. Info: www.huisvandewaard.nl.

woensdag 24 april

Open Tafel
12:30, Nieuw-Lekkerland, 't Waellant. In 't Waellant aan de Ooievaar in Nieuw-Lekkerland wordt op woensdag 24 april door de L. en N. Smit's Stichting weer Open Tafel gehouden voor alle mensen van 55 jaar en ouder uit Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk. De maaltijd begint om 12.30 uur. Aanmelden kan tot maandag 22 april uiterlijk 10.00 uur. Voor aanmelden, vervoer naar 't Waellant en/of meer informatie kan men terecht bij het Service- en Informatiepunt van de L. en N. Smit's Stichting, iedere werkdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur. Telefonisch te bereiken op 0184-689360. Voor meer informatie: www.smitsstichting.nl.

donderdag 25 april

Gezellige middag met maaltijd
13:30, Nieuw-Lekkerland, Huis van de Waard. Gezellige middag op donderdag 25 april van 13.30 tot 16.30 uur bij Huis van de Waard in Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland, met o.a. tijd voor een praatje, kopje koffie, spelletje of iets creatiefs. Van 16.30 tot 19.00 uur is er samen eten (koken): drie gangen voor 4 euro. Opgeven kan tot uiterlijk 10.00 uur bij Wilma Neven via 06-27281714. Info: www.huisvandewaard.nl.

Assepoester in Theater De Willem
14:30, Papendrecht, Theater De Willem. Langhout Theaterproducties komt op donderdag 25 april vanaf 14.30 uur naar Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht voor de uitvoering van Assepoester (6+). Je vader zal maar op een lange reis gaan en jou achterlaten bij akelige mensen die je niks gunnen! Dan heb je alle hulp nodig die je kunt krijgen. Het klassieke sprookje van Assepoester en haar nare stief-familie in een fris nieuw jasje. Na de show kun je Assepoester in de foyer nog even feliciteren met de goede afloop. Word voorafgaand gratis geschminkt in de foyer. Entree: €15,40. www.theaterdewillem.nl.