Afbeelding
Foto:

Sterre Petra vierde in Hoorn

papendrecht • Sterre Petra uit Papendrecht, lid van de Dordtse Kunstrijvereniging, is in het afgelopen weekend vierde geworden bij de aspiranten 2 tijdens de internationale Spring on Ice Competition 2019 in Hoorn.
In de laatste wedstrijd van het drukke wedstrijdseizoen was de Dordtse Kunstrijvereniging met een grote afvaardiging in de diverse categorieën met rijdsters vertegenwoordigd. De Papendrechtse kunstrijdster Sterre Petra presteerde hier naar behoren door in een deelnemersveld van twaalf rijders naar een verdienstelijke vierde plaats te schaatsen.
Na deze laatste wedstrijd zullen de rijdsters naast de reguliere trainingen gaan richten op hun optreden in de Show Urban Dynamic. Deze show zal te zien zijn op 26 mei om 13.00 en 16.00 uur in het ijstheater op de Dordtse Sportboulevard. De kaartverkoop is online reeds gestart via www.karinsschaatssport.nl en zijn verkrijgbaar aan de kassa van de Sportboulevard Dordrecht.


Jeugdtrainers vv De Alblas geslaagd

alblasserdam • Begin april heeft een groep van zestien jeugdtrainers hun certificaat voor JTVC (Jeugdvoetbal Trainer Coach) behaald.

Na vier cursusavonden waar de theorie en de praktijk werden behandeld was de laatste avond aan de trainers om een training uit te zetten voor een groep van veertig kinderen. Deze training verliep prima en met de ingeleverde werkboeken heeft iedereen zijn certificaat behaald. Uit handen van KNVB docent Errol Sint Jago werden de certificaten uitgereikt.
Met deze geslaagden en de groep van vorig seizoen heeft de Alblas inmiddels meer dan 40 gecertificeerde jeugdtrainers. Van de groep van vorig jaar zijn een vijftal trainers momenteel bezig met de vervolgcursus. Voor het volgend seizoen gaan we inventariseren om diverse jeugdtrainers ook vervolgcursussen aan te bieden, dit om de gehele jeugdopleiding van de Alblas op en hoger niveau te krijgen.


Wout van Hulst wint bij HV De Noord

alblasserdam • Hengelsportvereniging HV De Noord viste maandagavond in het waterschap op de Blokkerse Kade. Grote winnaar werd Wout van Hulst met bijna 10 kg vis. De temperatuur was wel iets omhoog gegaan, maar het was met de oostenwind nog steeds koud aan de waterkant. Na Wout van Hulst met 9910 gram volgden Peter van Dijk met 4600 gram en Rien de Heer met 4080 gram op plaats twee en drie.


Justin Blaauw naar Wieldrecht

papendrecht • Justin Blaauw (Drechtstreek) en Claudio Teneggi (RCD) zullen volgend seizoen uitkomen voor de Dordtse zaterdagderdeklasser Wieldrecht.


Zeilen op het Spaarbekken

dordrecht • In Dordrecht ligt een uitermate rustige en veilige plek om te leren zeilen: het Spaarbekken 'Grote Rug'. De regionale roei- en zeilvereniging KDR&ZV verzorgt hier zeillessen van mei tot oktober. Op zaterdag 4 mei van 11.00 tot ongeveer 15.00 uur vindt daar een open dag Zeilen van de 'Koninklijke Dordrechtsche Roei en Zeil Vereeniging' plaats.