Afbeelding
Foto: Bert Bons

Buschauffeur gepakt voor rijden onder invloed van drugs

papendrecht • In Papendrecht hield de politie maandagochtend een chauffeur van een lijnbus aan omdat hij reed onder invloed van drugs.
De politie kreeg deze ochtend een melding dat een buschauffeur van een lijnbus die door Papendrecht reed, mogelijk onder invloed van drugs zou zijn. Nadat de agenten de bus gesignaleerd hadden en een stopteken hadden gegeven, werd de bestuurder van de lijnbus onderworpen aan een drugstest. Deze test sloeg uit op gebruik van THC, de belangrijkste werkzame stof in hasj en wiet.
De bestuurder, een 37-jarige man uit Rotterdam, is aangehouden en werd overgebracht naar het politiebureau in Papendrecht. Een arts nam bloed bij hem af. Het bloed wordt onderzocht, waarna vastgesteld kan worden om welke drugs het gaat en wat de hoeveelheid betreft. Bij een te hoge uitslag zal de chauffeur zich moeten verantwoorden voor de rechter.


Paaltjes uit weg
gereden

alblasserdam • Langs de Vinkenpolderweg in Alblasserdam werden in de nacht van zaterdag op zondag meerdere betonnen paaltjes uit de weg gereden. Ook werd het straatwerk en een stuk van de tuin van de aangrenzende woning vernield. De dader reed door zonder gegevens achter te laten. In een tuin zijn een wieldop en onderdelen gevonden van waarschijnlijk een Toyota. Getuigen wordt verzocht zich te melden bij de politie: 0900-8844.