Alzheimer Café

papendrecht • In De Waalburcht aan de Kleine Waal 6 in Papendrecht wordt op donderdag 25 april van 19.30 tot 21.30 uur een Alzheimer Café gehouden. Ditmaal gaat het over vakantie en ontspanning.

Een spreker van het vakantiebureau zal een interactieve presentatie geven. De avond wordt afgesloten met een rustige activiteit voor mantelzorgers. De avond is interactief, er is veel ruimte voor het stellen van vragen aan de sprekers en aan elkaar.


Thema-avond over orgaandonatie

papendrecht • In de Grote kerk aan de Kerkbuurt 80 te Papendrecht verzorgt de NPV afdeling Papendrecht op donderdag 25 april een thema-avond over 'Orgaandonatie, kiezen met je hart'.

Ali van Dijk, beleidsadviseur bij het NPV, zal tijdens deze avond op een nuchtere bijbelse manier met de bezoekers over dit kwetsbare onderwerp in gesprek gaan. Zaal Bovendijks gaat open om 19.45 uur, aanvang is om 20.00 uur.


Pasen vieren met asieldieren

dordrecht • Bij dierenopvang Louterbloemen aan de Celsiousstraat 8 in Dordrecht wordt op zaterdag 20 april van 12.00 tot 16.00 uur Pasen gevierd met de asieldieren.

Kinderen kunnen zich laten schminken en vervolgens samen met Cupidolo paaseieren zoeken en op de foto. Ook kan er een eigen paashaas geknutseld worden en mogen kinderen een traktatie geven aan de asieldieren tijdens een rondleiding. Als een echte hulpverlener kan men een ritje in de dierenambulance maken. Voor meer informatie: www.louterbloemen.nl.


Prins Florisschool wandelt voor water

papendrecht • De zevende editie van de Koningsspelen stond vrijdag 12 april op de Prins Florisschool in Papendrecht in het teken van water drinken.
Tijdens een gastles hebben de leerlingen van de Prins Florisschool enkele weken geleden gezien en gehoord dat kinderen in Oeganda en Tanzania grote afstanden moeten afleggen om water te halen. Om te ervaren wat het is om voor je water te moeten lopen hebben de leerlingen op 12 april gewandeld met flessen water in hun rugzak. Voor deze prestatie hebben ze sponsorgeld verzameld. Ontwikkelingsorganisatie Simavi zorgt met dit geld voor schoon drinkwater en goede toiletten in Oeganda en Tanzania, waardoor de kinderen minder snel ziek worden en daardoor vaker naar school kunnen.