• De belanghebbenden bij de pendelbusdienst.
• De belanghebbenden bij de pendelbusdienst. Foto: Cees van der Wal

'Pendeldienst naar Kinderdijk verloopt buitengewoon'

alblasserdam/kinderdijk • Wethouder Arjan Kraijo is positief over de eerste week waarin de pendeldienst, die bezoekers van het Alblasserdamse havengebied naar de molens van Kinderdijk brengt en haalt, draait.
"Het verloopt buitengewoon", stelde Kraijo dinsdagavond tijdens de commissievergadering. "Gisteren werden er 150 auto's geparkeerd waarvan de inzittenden met de bus naar Kinderdijk gingen. Ik hoop dat dit ertoe leidt dat men in Kinderdijk merkt dat de parkeeroverlast minder wordt."
Een boodschap waar Marko Stout (D66) met een knipoog nog wel een kanttekening bij maakte. "Afgelopen weekend ben ik naar drie Franse campers toegelopen en heb in mijn beste Frans gevraagd waar ze naar toe moesten. Uiteindelijk ben ik voor hen uitgereden naar de camperparkeerplaats. Aan de bebording in ons dorp om deze mensen wegwijs te maken, kan dus nog wel wat verbeterd worden."


Vertraging aanpak Zeilmakersstraat; bomen blijven wellicht toch staan

alblasserdam • De aanpak van de Zeilmakersstraat in Alblasserdam loopt enige vertraging op. Dat deelde wethouder Peter Verheij dinsdagavond mee tijdens de commissievergadering. De aanleiding voor de vertraging zijn de bomen die in deze straat staan. "We willen daar specifieker naar kijken. In eerste instantie waren we ervan uitgegaan dat ze over een jaar of vier, vijf in z'n staat zouden zijn dat ze gekapt konden worden. Daar zijn twijfels over gerezen. In het kader van het feit dat we Alblasserdam groen willen houden, gaan we onderzoeken of ze toch behouden kunnen worden. Het project loopt daardoor lichte vertraging op."