Afbeelding
Foto:

Jumbo's verzorgen Koningsontbijt

papendrecht • Maar liefst zeventien scholen uit Papendrecht krijgen op vrijdagochtend 12 april het Koningsontbijt aangeboden door de Jumbo's in Papendrecht.

Voordat de kinderen aan het sportieve gedeelte van de Koningsspelen beginnen, kunnen ze genieten van een ontbijt dat voldoende energie geeft voor een dag vol sport en spel. Het gevarieerde Koningsontbijt is in lijn met de richtlijnen van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum en sluit aan op het thema 'water drinken' van de Koningsspelen. Het ontbijtpakket, dat onder meer bestaat uit volkoren brood, fruitspread, appeltjes, snoeptomaatjes en melk, is dan ook uitgebreid met gezonde ingrediënten zoals citroen en sinaasappel voor water met een lekker smaakje.
"Wij zijn trots dat wij de basisscholen in de omgeving voor de zevende keer op rij kunnen voorzien van het Koningsontbijt", legt filiaalmanager Ernst Venderbos van de Jumbo Westpolder aan de Jan van Gooijenstraat uit. "Als Jumbo winkel staan wij middenin de samenleving en willen inwoners van Papendrecht helpen om een gezonde keuze te maken. Met dit ontbijtpakket hopen we dat kinderen én hun ouders gestimuleerd worden om niet alleen tijdens de Koningsspelen, maar het hele jaar de dag te starten met een goed ontbijt." Basisscholen halen de ontbijtpakketten op donderdag 11 april op bij de beide Jumbo's.
Jumbo Supermarkten sponsort het Koningsontbijt dit jaar voor de zevende keer op rij. In totaal nemen dit jaar bijna 1,2 miljoen leerlingen van zo'n 5000 scholen in heel Nederland deel aan de Koningsspelen. De afgelopen jaren heeft Jumbo al zo'n 10 miljoen ontbijtjes verzorgd voor basisschoolkinderen.


Nieuw in Damdorp: Zwem4daagse

alblasserdam • ZPC Wiekslag & zwembad Blokweer organiseren voor jong en oud van 13 tot en met 16 mei 2019 de eerste Alblasserdamse Zwem4daagse.

Vier avonden is er gelegenheid om 200 meter (8 banen) of 400 meter (16 banen) heerlijk te zwemmen en zo te werken aan de conditie. De totale kosten om mee te kunnen doen aan dit evenement bedraagt 2 euro. Deelnemers krijgen na vier avonden zwemmen een leuke herinnering. Elke avond kan er gestart worden van 18.00 tot 19.30 uur. Om mee te kunnen doen moet deelnemers minimaal een B-diploma hebben. Wie in het bezit is van alleen een A diploma, kan meedoen onder voorwaarde dat er met een begeleider gezwommen wordt. Dat kan iemand zijn uit familie of vriendenkring die in het bezit is van minimaal een B diploma. Lukt het niet om zelf een begeleider te vinden dan heeft de organisatie enthousiaste buddy's klaar staan om met jou op een veilige manier de zwem4daagse te volbrengen. Dit moet dan even aangegeven worden bij de organisatie. Inschrijven voor de zwem4daagse kan aan de kassa van zwembad Blokweer of via het e-mail adres zwem4daagse@wiekslag.net.


Gevel loods Oceanco in brand

alblasserdam • Bij jachtenbouwer Oceanco in Alblasserdam heeft maandagmiddag 8 april de gevel van de 'oude' loods in brand gestaan. De brand ontstond tijdens werkzaamheden aan de loods. De brandweer van Alblasserdam en de hoogwerker van Papendrecht kwamen ter plaatse om te blussen. De loods wordt binnenkort verbouwd en uitgebreid.