donderdag 11 april

Gezellige middag met maaltijd
13.30, Nieuw-Lekkerland, Huis van de Waard. Gezellige middag op donderdag 11 april van 13.30 tot 16.30 uur bij Huis van de Waard in Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland, met o.a. tijd voor een praatje, kopje koffie, spelletje of iets creatiefs. Van 16.30-19.00 samen eten (koken) van twee gangen voor 3 euro. Opgeven kan tot uiterlijk 10.00 uur bij Wilma Neven via 06-27281714. Info: www.huisvandewaard.nl.

PCOB viert jubileum
14:00, Papendrecht, Elimkerk. Op donderdag 11 april viert de afdeling Papendrecht van de PCOB haar 25-jarig Jubileum in de zaal van de Elimkerk P.C.Hooftlaan 178 te Papendrecht. De middag begint om 14.00 uur. Tijdens het officiële gedeelte zullen een aantal sprekers het woord voeren, daarna is er een gezellig samenzijn.

Fuad Hassen met Held in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Fouad Hassen komt op donderdag 11 april om 20.15 uur naar Theater De Willem in Papendrecht voor zijn voorstelling Held.
Held is de tweede voorstelling van Fuad, door De Volkskrant omschreven als 'een aimabele persoonlijkheid naar wie het prettig luisteren is.' Fuad neemt je, middels zijn typische laid-back comedystijl, verder mee in een wereld waarin bijzaken grote betekenis krijgen en hoofdzaken er niet meer toe doen.
Entree: €17,50/€15,95. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 12 april

Kinderdisco in Suppord
19:00, Papendrecht, Suppord. Vrijdag 12 april organiseert jeugd&jongerenwerk Suppord een disco voor Papendrechtse kids van zes tot twaalf jaar. Op de nieuwe locatie aan de Boeieraak 1 in Papendrecht zijn de kinderen welkom tussen 19.00 en 21.00 uur om los te gaan op de muziek gedraaid door de vaste dj's Kristian en Yaro. Verder worden er tijdens de disco leuke spelletjes gedaan (zoals danswedstrijd en limbo) en kunnen de kinderen iets te drinken (en te snoepen) kopen.
De entree bedraagt 2 euro per kind (het is de bedoeling dat ouders/verzorgers kun kinderen binnen brengen en ophalen).

Bingo in Oud-Alblas
20:00, Oud-Alblas, dorpshuis De Beemd. De laatste bingoavond in een serie van vijf van Verenigingsraad Oud-Alblas. Tot 20.30 uur is het eerste kopje koffie gratis. Voor de laatste ronde is een grotere prijs beschikbaar. Later binnenlopen mag ook.

Paasconcert Jubilate en Asaf in de Havenkerk
20:00, Alblasserdam, Havenkerk. Christelijk Jong Mannenkoor Jubilate uit Hendrik Ido Ambacht en het Christelijk Gemengd Koor Asaf uit Papendrecht verzorgen op vrijdag 12 april een Passie- en Paasconcert in de Havenkerk aan de Ieplaan 9 in Alblasserdam.
Het thema van deze avond is 'Lam van God'. Er worden diverse liederen ten gehore gebracht, die het lijden en sterven van de Here Jezus vertolken, dat bijna 2000 jaar geleden plaatsvond.
De koorzang wordt afgewisseld met gesproken teksten en muzikale intermezzo's. Medewerkenden zijn aan dit Passie- en Paasconcert zijn Bert Kruis op orgel Hugo van der Meij op piano en Lianne Laurens op de fluit. De avond met koorzang staat onder algehele leiding van Lennert Knops. De avond vangt aan om 20.00 uur. Toegangsprijs bedraagt 10 euro per persoon. Kinderen tot twaalf jaar mogen gratis naar binnen. Ook kunnen er die avond cd's worden gekocht van beide koren.

Paasbingo
20:00, Nieuw-Lekkerland, kantine vv Nieuw-Lekkerland. Op vrijdag 12 april organiseert vv Nieuw-Lekkerland een Paasbingo. Deze vindt plaats in de kantine van voetbalvereniging Nieuw-Lekkerland. De kantine opent om 19.30 uur en de bingo start om 20.00 uur. Er worden acht reguliere rondes en één superronde gespeeld. De opbrengst komt volledig ten goede aan de vereniging. De bingo wordt mede mogelijk gemaakt door de Vriendenclub.

Stil In Mij in het theater
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. De musical Stil In Mij, met onder meer Ferry Doedens, doet op vrijdag 12 april vanaf 20.15 uur Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht aan. Stil in mij is een nieuwe Nederlandse musical over vriendschap, verwachtingen en het zoeken naar je identiteit. Het gaat over vijf twintigers die elkaar na de middelbare school uit het oog zijn verloren en voor het eerst weer samenkomen, maar niet meer met z'n vijven. Een van de vrienden is er niet meer. Zo komen allerlei herinneringen naar boven. Een verhaal met een lach en een traan en heerlijke bekende Nederlandse popmuziek. De musical Stil in mij is een pleidooi om elke druppel van het leven op te zuigen zo lang het maar kan. Na de voorstelling is er een meet & greet met de cast. Entree: €24,15/€22,60. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 13 april

Rommelmarkt Nieuw-Lekkerland
09:00, Nieuw-Lekkerland, Mattenbies. De Maranathakerk organiseert op zaterdag 13 april voor de 31e keer een rommelmarkt in Nieuw-Lekkerland. Deze markt zal gehouden worden van 09.00 tot 15.30 uur in en rondom het kerkgebouw aan de Mattenbies. Met de jaarlijkse rommelmarkt steunt de Maranathakerk diverse goede diaconale doelen. Daarnaast is gedeelte van de opbrengst bestemd voor de instandhouding van de eigen kerkelijke gemeente. De gehele markt draait op vrijwilligers. Inzamelen gebruikte spullen Van dinsdag 9 tot en met donderdag 11 april kunnen inwoners uit de gemeente Molenlanden en gemeente Alblasserdam nog bruikbare spullen (geen tv-schermen met beeldbuis, CTR computerschermen en bankstellen, grote meubels alleen na goedkeuring) afgeven bij de Maranathakerk in Nieuw-Lekkerland. Het kerkgebouw aan de Mattenbies 1 is geopend van 09.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur.

Actiemarkt voor De Schutse
09:00, Alblasserdam, Raadhuisplein. Op het Raadhuisplein in Alblasserdam wordt op zaterdag 13 april van 09.00 tot 15.30 uur de jaarlijkse actiemarkt van de Schutse gehouden, met rommelmarkt.
De Schutse is een reformatorische instelling voor gehandicaptenzorg in Kesteren. De opbrengst van de markt zal worden besteedt aan diverse aangepaste fietsen, duobikes, fietslabyrinten en belevingstafels, voor alle locaties van de Schutse. Dit zijn allen zaken die niet door de overheid worden vergoed, maar wel goed zijn voor het bewegen van de deelnemers.
In ruim 100 kramen is een groot en gevarieerd aanbod van goederen zoals brocante, nieuw en tweedehands kleding en boeken, hoeden, groenten en fruit, koek en banket , speelgoed, bloemen en planten, decoratie voor in en om het huis, snoep, tupperware, fotokaarten, etenswaren, enzovoorts.
Ook zijn er activiteiten als sjoelen, spijkerslaan en bezigheden voor de kinderen.

Verzamelbeurs Landvast
12:00, Alblasserdam, Landvast. In Landvast aan de Haven 4 in Alblasserdam wordt op zaterdag 13 april weer de maandelijkse verzamelbeurs gehouden.
Zoals gebruikelijk ontmoeten verzamelaars van postzegels, munten, ansichtkaarten, sigarenbandjes en dergelijke elkaar van 12.00 tot 15.00 uur. Ook is er de mogelijkheid verzameling(en) te verzilveren. Voor meer informatie: 078-6156814.

Een andere Matthäus Passion
20:00, Papendrecht, Morgensterkerk. Stichting Zaterdagmiddagconcerten organiseert op zaterdag 13 april het 246ste concert in De Morgenster aan de Muilwijckstraat 1 in Papendrecht. Ditmaal is het vanwege het bijzondere karakter niet op de middag, maar een avondconcert; vanaf 20.00 uur. Nooit eerder klonk deze Matthäus Passion in Papendrecht. In tegenstelling tot het bekende werk van J.S.Bach is dit onbekende werk absoluut de moeite waard. In deze anderhalf uur durende Matthäus-Passion zijn alle gevoelens van passie en compassie duidelijk voelbaar.
Uitvoerenden: Lucia van Vugt (sopraan), Dick Valk (tenor), Noël Casteleyn (bas), Dutch Baroque Collegium en Vocaal Ensemble Chantez. Het geheel staat onder leiding van Arie de Bruijn.
Toegangsprijs, inclusief programma, bedraagt 10 euro.

Dansavond in Landvast
20:00, Alblasserdam, Landvast. Voor de liefhebbers van stijldansen en countryline dance organiseren Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) en Cultureel Centrum Landvast op zaterdag 13 april weer een gezellige dansavond. Gedurende de avond worden de twee dansstijlen steeds afgewisseld. Kaartjes zijn voor 6 euro per stuk te koop bij mevrouw Raak via m.raak@ziggo.nl of 06-50552917. De deuren zijn open vanaf 19.30 uur en om 20.00 uur begint de dansavond. Voor meer informatie: leroy@stichtingwelzijnalblasserdam.nl of www.stichtingwelzijnalblasserdam.nl.

Motel Westcoast - The American Dream in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Motel Westcoast - The American Dream wordt op zaterdag 13 april vanaf 20.15 uur uitgevoerd in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. Met nummers van legendarische groepen als The Eagles, The Beach Boys, The Byrds, Crosby Stills & Nash, The Doobie Brothers, Fleetwood Mac, CCR, Joni Mitchell en óók van groepen en artiesten die door hen zijn beïnvloed. Inderdaad: Motel Westcoast gaat Back To The Roots. Deze voorstelling is uitverkocht, maar soms zijn er wat losse stoelen over, meldt Theater De Willem. Wie daar gebruik van wil maken, kan mailen naar reserveren@theaterdewillem.nl.
Entree: €27,25/€25,70. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

Hollands Feest
21:30, Kinderdijk, Grand Café De Klok. In partycentrum en Grand Café De Klok aan de Molendijk 117 in Kinderdijk wordt op zaterdag 13 april vanf 21.00 uur een Hollands feest gehouden met Ray Sanders en Riny Valentijn. Aanvang is om 21.30 uur en de entree is gratis.

zondag 14 april

Smooth Sunday in het Sportcentrum
14:00, Papendrecht, Sportcentrum. In het Papendrechtse Sportcentrum vindt zondag 14 april Smooth Sunday plaats. Een zondagmiddag met lekkere (live) muziek gebracht door vooral lokale artiesten in een relaxte sfeer in de horeca-ruimte van het centrum. De laatste versie van dit seizoen vindt plaats op zondag 14 april as en daar zullen de volgende artiesten aantreden; Celeste Liberty (14.00 uur) en The Singing Factory (15.15 uur). Na de pauze is het genieten met het Dordtse koor The Singing Factory. De toegang is gratis en de deuren van het Sportcentrum gaan om 13.30 uur open.

Bijzondere Passieviering met Soli Deo Gloria
17:00, Papendrecht, Morgensterkerk. Werkgroep MiddagVieringen van De Morgenster verzorgt op zondagmiddag 14 april vanaf 17.00 uur een uitvoering in de Morgensterkerk aan de Muilwijckstraat in Papendrecht die in het teken staat van het passie-evangelie naar Mattheüs. Medewerking wordt verleend door de 100 jarige Christelijke Oratorium Vereniging Soli Deo Gloria uit Sliedrecht o.l.v. Danny Nooteboom en organist is André de Jager. Op een bijzondere wijze zal dit evangelie gelezen worden en SDG zal de koralen uit Bach's Matteüs Passion zingen op die momenten in de tekst zoals Bach dat heeft bepaald. Voor de vertolking van de koralen heeft de Christelijke Oratorium Vereniging Soli Deo Gloria uit Sliedrecht zich aangeboden als cadeau omdat zij 100 jaar bestaan. Ook de Gereformeerde Kerk bestaat 100 jaar.