Bijzondere diensten Eltheto

alblasserdam • In de Elthetogemeente aan de Blokweerweg in Alblassserdam worden er in de dagen voor Pasen diverse bijzondere diensten gehouden.

Op Witte Donderdag, 18 april, is er om 19.00 uur een samenkomst in de grote zaal. Bezoekers zullen met elkaar een sobere maaltijd eten aan gedekte tafels. In zijn tijd at Jezus samen met zijn leerlingen de Joodse sedermaaltijd. De kerkgangers eten nu hun eigen maaltijd (met soep en brood). Er wordt gesproken over de Sedermaaltijd van die tijd en het Avondmaal van nu, die daarna gevierd wordt. Op Goede Vrijdag, 19 april, is er 19.00 uur een bijeenkomst waarin het Passieverhaal uit Lucas centraal staat. De lezingen worden afgewisseld door stiltes, liederen, gebeden, beeld en muziek.

Op Stille Zaterdag, 20 april, is er om 22.00 uur een viering met als thema 'Hoe ver is de nacht?'. Daarin komen van oudsher alle elementen uit de liturgie terug. Er zijn lezingen van bevrijding en trouw. De project-zanggroep o.l.v. Cor Resseler zal de viering muzikaal ondersteunen.