Afbeelding
Foto: Archieffoto

Asbesthoudend materiaal tijdens sloop gemeentehuis

alblasserdam • Onder het gemeentehuis in Alblasserdam is tijdens sloopwerkzaamheden onlangs asbesthoudend materiaal aangetroffen.

Dat meldt het gemeentebestuur in een raadsinformatiebrief aan de gemeenteraad. 'Tijdens de sloopwerkzaamheden is een niet eerder ontdekt en in kaart gebracht kanaal gevonden met asbestverdacht materiaal.' Uit inspectie bleek dat er inderdaad asbesthoudend materiaal in het kanaal zit.

'Het gaat om een kanaal met een lengte van ongeveer dertig meter. De exacte extra kosten zijn opgevraagd bij de aannemer.' De gemeente gaat ervan uit deze kosten passen in het bedrag dat voor het risico 'asbest' al geraamd was in de begroting van de verbouwing van het gemeentehuis. 'Het is aannemelijk dat dit bedrag hierin voldoende voorziet.'


Wethouder opent BSO De Kameleon

papendrecht • Het was vrijdag 5 april een bijzondere dag voor kinderen, ouders en medewerkers van Wasko Kinderopvang en SBO de Kameleon in Papendrecht. Wethouder Kees de Ruijter opende de nieuwe BSO locatie, geholpen door kinderen van de BSO (zie foto hiernaast).
Volgens de wethouder van onder andere onderwijs, is het gemeentebestuur en college heel blij met deze ontwikkeling. "Het is eigenlijk al een Integraal Kindcentrum, niet speciaal maar specialistisch", aldus De Ruijter. "Wij als gemeentebestuur, geloven erin. De gemeente wil voorzien in een belangrijke behoefte voor ouders en kinderen. "Wat is er leuker voor kinderen om na schooltijd te spelen met vrienden en vriendinnen, en wat is er fijner voor ouders om kinderen gelukkig te zien?"
"Het is een langgekoesterde wens om Buitenschoolse opvang aan te bieden aan de kinderen van onze school, aldus Netty Gruiters, directeur van SBO de Kameleon. BSO de Kameleon is gehuisvest in de school voor speciaal basisonderwijs. Om de kinderen van het speciaal onderwijs de benodigde extra aandacht te kunnen geven, werkt Wasko met één pedagogisch medewerker op vijf kinderen in plaats van de gebruikelijke één op tien of twaalf.