Klipperstars pakt belangrijke zege

nieuw-lekkerland • De 'Jaleco' formatie Klipperstars U20 heeft in het afgelopen weekend een belangrijke zege gepakt in Amersfoort tegen het laag geklasseerde Crackerjacks.

Voor het team uit Amersfoort stond er niks meer op het spel voor de Klipperstars mannen is plek 4 nog altijd het doel. Als er gewonnen zou worden, dan is er volgende week de alles beslissende wedstrijd tegen de nummer 3 Black Eagles om plek 4 veilig te stellen.

De wedstrijd begon voortvarend voor de Lekkerlanders. Er werd een 5-0 voorsprong gepakt en Crackerjacks wist de eerste minuten nog niet tot score te komen. Klipperstars was op dat moment nog niet scherp genoeg om direct een fikse voorsprong te pakken. De tegenstander vocht voor wat het waard was en dit resulteerde in een 15-15 gelijke stand na kwart 1.

In het tweede kwart werd een kleine voorsprong genomen (23-28 bij rust), maar in het derde kwart kwam Crackerjacks weer knap terug tot 37-37.

Het leek alsof op dat moment de Klipperstars mannen wakker werden. Mede door veel druk te geven op de aanvallen van Crackerjacks werden er veel ballen afgepakt en gescoord. Van een gelijke stand liep Klipperstars uit naar 37-52 en dat bleek de genadeklap.

De uiteindelijke overwinning was 53-71, waar Klipperstars op voorhand wel een iets makkelijkere avond had verwacht. Op zaterdag 13 april om 15.45 uur treedt Klipperstars aan tegen (nummer 3) Black Eagles in de eigen Sporthal De Klipper. Wint Klipperstars dan mag het zich opmaken voor de 'Final Four' en mee gaan doen om de titel in de nacompetitie.