• Smash in de aanval.
• Smash in de aanval. Foto: Henk Ossel

Smash wint tweemaal in één week

alblasserdam • In de afgelopen week hebben de dames van volleybalvereniging Smash'66 tweemaal gewonnen.

Woensdag 3 april stond de inhaalwedstrijd tegen hekkensluiter VCE/PSV uit Eindhoven op het programma. Deze wedstrijd werd met overmacht gewonnen door de dames van Smash '66. Door deze overwinning, en door puntenverlies van concurrent Wik uit Groot-Ammers, kon Smash een belangrijke stap zetten richting de tweede positie in de eerste klasse B.

Zaterdag 6 april stond de wedstrijd in Asperen tegen WHV uit Asperen op het programma. De druk op deze wedstrijd was toch meer aanwezig dan gedacht bij de dames van Smash. De dames van WHV uit Asperen, die de vijfde positie in de eerste klasse bekleden, profiteerden gretig van het krampachtige spel van Smash. De set werd verloren met 26-24.

De tweede set ging het aan de kant van Smash beter draaien. Rosan van den Oever haalde de listige korte ballen van WHV van de vloer en zo kon Smash meer aanvallen opbouwen en scoren. Het werd 25-23. De derde en de vierde set leek Smash de zenuwen kwijt te zijn. Aanvallend werden er minder eigen fouten gemaakt en zo kon Smash de laatste twee sets ook winnend afsluiten; 25-17 en 25-22.

De laatste wedstrijd moet gewonnen worden door de dames aanstaande vrijdag 12 april om de tweede plek veilig te stellen en zo de promotie/degradatiewedstrijden te mogen spelen op 22 april. Tevens wordt aanstaande vrijdag de competitie afgesloten bij de volleybalvereniging onder het genot van een hapje en een drankje tijdens en na de wedstrijden in de kantine in sportcentrum Blokweer.