Afbeelding
Foto: Stockfoto

Overleden vrouw aangetroffen

nieuw-lekkerland • In een woning aan de Dorpslaan in Nieuw-Lekkerland is zondagmiddag 7 april een overleden vrouw aangetroffen.
De politie kwam rond 14.30 uur met spoed ter plaatse, nadat familie bezorgd 112 had gebeld, omdat de deur niet werd opengedaan, meldt Alblasserdamsnieuws.nl. Ter plaatse werd door de politie de deur opengebroken. In de woning werd het stoffelijk overschot aangetroffen. Het gaat om een 64-jarige vrouw. Of zij door een ongeval, een misdrijf of een natuurlijke doodsoorzaak is overleden, wordt nog onderzocht door de forensische opsporing van de politie.


Thema-avond over het vervoer van gevaarlijke stoffen

dordrecht • Het vervoer van gevaarlijke stoffen dwars door Dordrecht en omgeving is een belangrijk politiek onderwerp in de Drechtsteden. We kunnen dat als betrokken gemeentes alleen oplossen met hulp van andere overheden. De rol die Europa hierin kan spelen wordt door CDA Dordrecht voorgelegd aan Europarlementariër Esther de Lange tijdens een openbare thema-avond op donderdag 11 april om 20.00 uur in zalencentrum Pauluskerk te Dordrecht aan de Albertine Agnesstraat 2.
Er zullen twee lijnen aan bod komen. Enerzijds, in zijn algemeenheid, hoe kunnen we ontwikkelingen als Brexit en de samenwerking met politieke partijen uit landen als Hongarije duiden en hoe verhoudt zich dat tot de christendemocratische principes van het CDA? Anderzijds komt aan de orde welke rol Europa kan spelen, specifiek voor de stad Dordrecht en de Drechtsteden. Dordrecht is ingebed tussen snelwegen, waterwegen, (chemische) industrie met alle problematiek rond gevaarlijke stoffen en fijnstof die dat met zich meebrengt.