Papendrecht ziet wedstrijd gestaakt

papendrecht • Onverkwikkelijkheden op en buiten het veld zorgden er zaterdagmiddag voor dat het tweedeklasseduel tussen Papendrecht en EBOH al na 34 minuten ten einde was. Aanleiding vormde een rode kaart voor EBOH-voetballer Regga Regales. Hij maakte na een overtreding op Xavier Leenheer nog een trappende beweging naar de op de grond liggende verdediger en moest inrukken. Tijdens het opstootje dat daarna ontstond besloot Regales de assistent-scheidsrechter van vv Papendrecht een duw te moeten geven. Voor de arbiter een reden om nogmaals 'rood' te trekken voor de Dordtenaar. Vervolgens vonden verschillende stafleden van EBOH het nodig om hun collega's in en naast de Papendrechtse dugout met provocerende bewegingen en geluiden te laten weten wat ze van de situatie vonden. Toen ook verschillende toeschouwers zich er mee gingen bemoeien en er steeds meer duw- en trekwerk te zien viel, vond de scheidsrechter het welletjes. Hij staakte de wedstrijd definitief. De consequentie van het vroegtijdig stoppen van het duel is dat Papendrecht en EBOH elkaar nogmaals gaan ontmoeten om het restant van hun partij af te werken. Dat al gaan gebeuren op een doordeweekse avond of op Tweede Paasdag. Uiteraard vindt de hervatting plaats in een elf-tegen-tien setting en bij de stand 0-0, want in hun eerste, voor het grootste deel sportief verlopen, 34 minuten slaagden beide teams er niet in tot scoren te komen.


Drechtstreek doet zichzelf te kort

heukelum • Met 0-2 en met 1-3 voor staan en dan toch met 4-3 verliezen; da's balen! "dat kun je wel zeggen", vond ook Drechtstreek-trainer Bart Toom na het 4-3 verlies van zijn team uit bij Heukelum. De Papendrechters slaagden er via Jillroy Ruiz en Yunus Ekiz in om in de eerste helt op een prettige 0-2 voorsprong te komen. Kort na de pauze maakte Heukelum de 1-2, waarna de gasten uit een fraai uitgevoerde counter op 1-3 kwamen dankzij aanvaller Ties van Aggelen. "dat was het moment waarop ook ik dacht dat er niets meer fout kon gaan", erkende Toom. "Maar die gasten van Heukelum bleven in een goed resultaat geloven en zetten ons met opportunistisch pressievoetbal volledig vast op eigen helft. Dat leidde tot de 2-3 en de 3-3 en uiteindelijk zelfs tot de winnende treffer. Rolin Notenboom kreeg diep in blessuretijd nog de kans om 4-4 te scoren, maar hij stuitte in een één-tegen'-één situatie op de keeper van Heukelum. Echt jammer, want alles bij elkaar hadden we recht op een punt."


De Alblas krijgt te weinig tegen koploper

arkel • Op Schoonzigt had ASV Arkel weinig in de melk te brokkelen. Het bezoekende De Alblas was de ietwat bovenliggende partij, maar dolf uiteindelijk in blessuretijd het onderspit en ging met 1-0 onderuit.

Arkel-trainer Leon Elands: "De scheidsrechter trok iets tijd bij. Een vrije trap van Björn van Hoogdalem liet de keeper los en Robin Vogel was er als de kippen bij om te scoren. Een gelukkige overwinning..." Zijn collega John den Dunnen het roerend mee eens was. "We wisten gedisciplineerd het spel van Arkel goed te ontregelen. Erg jammer dat we er geen punt of meer aan over hebben gehouden. Zonde, want we kunnen nog wel wat puntjes gebruiken. Volgende week spelen we de belangrijke thuiswedstrijd tegen VVAC, dat nu zes punten minder heeft…"