Afbeelding
Foto:

Vier Passiestonden in de Sionskerk

papendrecht • In de stille week voor Pasen zal in de Sionskerk aan de Rubensstraat 35 in Papendrecht net als vorig jaar weer een serie van vier Passiestonden worden gehouden.

Het thema dit jaar is: Passie met Petrus. De bezoekers gaan iedere avond een gedeelte uit de bijbel lezen, dit jaar uit Markus. Daar staat beschreven hoe de Here Jezus alleen het lijden en sterven moest dragen, hoe zijn beste vrienden en zelfs zijn Vader hem verlieten.
Jongeren van de hervormde gemeente doen mee door het voorlezen van gedichten en bijbelgedeelten. Elke avond is er ook een korte meditatie over het lijden en sterven van de Here Jezus, in onze plaats. Verder zijn er momenten waarop iedereen stil is en ook het Onze Vader wordt met elkaar gebeden. De muzikale begeleiding ligt in handen van organisten en solisten van de gemeente. De Passiestonden hebben een ingetogen en sober karakter, dat betekent dat bezoekers gevraagd worden om in stilte de kerk binnen te komen en een plekje te zoeken. Zonder verdere aankondiging begint dan het programma. Daarna verlaat iedereen weer in stilte het gebouw. Deze Passiestonden van maandag 15 tot en met donderdag 18 april kunnen mooie, inhoudsvolle momenten zijn ter voorbereiding op Goede Vrijdag en Pasen zijn. Iedere avond gaan de kerkdeuren open om 19.15 uur. De bijeenkomsten duren van 19.30 tot 20.00 uur.


Bibliotheek wordt een omgekeerde escaperoom

papendrecht • In de bibliotheek van Papendrecht wordt op woensdag 17 april een omgekeerde escaperoom ingericht. Puzzels oplossen, codes kraken en knopen doorhakken onder tijdsdruk. Een jonge soldaat uit de Tweede Wereldoorlog heeft hulp en kennis van nu nodig om zijn missie te volbrengen. Kinderen van acht tot twaalf jaar kunnen hem helpen om de missie te laten slagen. Aanmelden voor Break-in box Atlantikwall op woensdag 17 april kan tot en met 15 april via de website www.debibliotheekaanzet.nl of aan de balie in de bibliotheek. Er zijn drie tijden waarop het spel start: 13.30 uur, 14.30 uur en 15.30 uur.


Paasontbijt in winkelcentrum

papendrecht • Op zaterdagmorgen 20 april, de zaterdagmorgen voor Pasen, zijn belangstellenden weer van harte welkom om te ontbijten op winkelcentrum Westpolder. Het ontbijt wordt georganiseerd door de Sionskerk en de producten worden geschonken door de winkeliers van het winkelcentrum. Voor kinderen is er een leuke knutselhoek. De activiteiten duren tot 12.00 uur.