Infoavond over de laatste levensfase

dordrecht • Voor mensen die weten dat ze niet meer kunnen genezen en dat het levenseinde dichterbij komt, organiseert het Albert Schweitzer ziekenhuis een informatieavond. Deze vindt plaats op woensdag 17 april van 19.00 tot 21.00 uur in Inloophuis Helianthus, Singel 28 in Dordrecht. Aanmelden kan via www.asz.nl/agenda.

Enerzijds is er bij veel patiënten de wens om de laatste levensfase in alle rust te laten verlopen, maar het is ook een periode waarin veel geregeld moet worden. In de bijeenkomst wordt gesproken over wensen en behoeften en hoe daarin de eigen regie te behouden. Daarnaast is er informatie over de mogelijkheid om het sterven te beïnvloeden als het 'natuurlijk sterven' niet haalbaar blijkt.

De bijeenkomst wordt verzorgd door Martie Ottens, geestelijk verzorger en euthanasieconsulent in het Albert Schweitzer ziekenhuis en Johanna Kleingeld, netwerkcoördinator palliatieve zorg regio Waardenland.


Spreekuur voor computers

nieuw-lekkerland • In 't Waellant aan de Ooievaar in Nieuw-Lekkerland wordt op donderdagmorgen 18 april een inloop computerspreekuur georganiseerd. De L. & N. Smit's Stichting wil 55-plussers in de gelegenheid stellen om met hun problemen of vragen over het gebruik van I-pad, Smartphone of Laptop naar 't Waellant te komen.

Men kan vrijblijvend inlopen van 10.00 tot 12.00 uur. Er zijn ervaren docenten/vrijwilligers van het Seniorweb aanwezig om vragen te beantwoorden en de problemen op te lossen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.


Informatie over WhatsApp

papendrecht • Voor iedereen die meer wil weten over WhatsApp is er op donderdag 18 april een speciale editie van de Digitale Donderdag. Van 10.00 tot 12.00 uur helpt Fred Kuijvenhoven bezoekers op weg met WhatsApp. Meedoen is gratis en aanmelden kan via debibliotheekaanzet.nl/activiteiten. Neem een opgeladen smartphone mee.


Speeltuin gaat weer open

alblasserdam • Speeltuin Kinderdijk in Alblasserdam opent op zaterdag 13 april om 13.00 uur haar deuren. Die dag kunnen bezoekers zich laten schminken, er staat ook een springkussen en kinderen kunnen weer heerlijk spelen in de speeltuin. Er zijn nog vacatures in het bestuur, in het klusteam en als coördinator van de toezichthouders. Voor meer informatie of aanmelding: s.v.kinderdijk@gmail.com of 06-44308886.


Bijeenkomsten in de Stille Week

nieuw-lekkerland • Van maandag 15 april tot en met donderdag 18 april zijn er weer vier bijeenkomsten in Nieuw-Lekkerlandse kerken die in het teken staan van de Stille Week. Op maandagavond 15 april in de Dorpskerk aan de Lekdijk, op dinsdagavond 16 april in de Maranathakerk aan de Mattenbies, op woensdagavond 17 april in de Ontmoetingskerk aan de Dorpslaan en op donderdagavond 18 april in de Rehobothkerk aan de Planetenlaan. Alle bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur.