donderdag 28 maart

Huis van de Waard met eten
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. In Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op donderdag 28 maart van 13.30 tot 16.30 een gezellige middag gehouden met o.a. tijd voor een praatje, kopje koffie, spelletje of puzzel. Van 16.30 tot 19.00 is er samen eten (koken): driegangen voor 4 euro. Opgeven kan tot uiterlijk 10.00 uur bij Wilma Neven via 06-27281714. Info: www.huisvandewaard.nl.

vrijdag 29 maart

Karin Bloemen in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Karin Bloemen verzorgt op vrijdag 29 maart vanaf 20.15 uur 'Souvenirs' in Theater De Willem. Karin Bloemen is geen diva, ze is er minstens twéé! Deze ultieme vakvrouw ontroert met haar prachtige stem en mooie liedjes, maar natuurlijk is er ook altijd veel te lachen. Karin Bloemen betovert, verovert en zet je op het verkeerde been in een afwisselend programma met veel muziek, sketches en ontboezemingen. Deze nieuwe show bewijst eens te meer dat Karin de grande dame van het Nederlandse cabaret is. Entree: €28,80 / €27,25. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 30 maart

Boekenmarkt bij Excelsior Papendrecht
09:00, Papendrecht, Verenigingsgebouw Excelsior. Op zaterdag 30 maart is er weer een groot opgezette boekenmarkt in het verenigingsgebouw van Excelsior Papendrecht. Het aanbod is weer heel divers; veel prachtige (streek)romans en thrillers, reisverhalen, kinderboeken, veel Engelstalige boeken en ook LP's, CD's en DVD's. Liefhebbers kunnen vrijblijvend rondkijken op deze grootste indoor-boekenmarkt van de regio. Excelsior biedt de bezoekers bovendien de mogelijkheid tussendoor een kop koffie/thee te kopen en een praatje te maken aan de gezellige bar in het verenigingsgebouw aan de Rembrandtlaan 206 in Papendrecht. De boekenmarkt is gratis toegankelijk en duurt van 09.00 tot 14.00 uur.

Passie en Paasconcert
19:00, Alblasserdam, Havenkerk. In de Havenkerk aan de Ieplaan in Alblasserdam wordt op zaterdag 30 maart een muzikale avond gehouden in het teken van Passie en Pasen. Tijdens deze avond zal met afgewisseld muziek en samenzang gecollecteerd worden voor Stichting Hulp Vervolgde Christenen. Medewerkenden aan deze avond zijn de jongerenkoor Lois, jongerenkoor Cantilena, jong mannenkoor Salomo en kinderkoor de Jonge Lofstem. Daarnaast doen mee: organisten Martien van der Zwan, Willem den Boer en Erwin van der Sluijs, dirigenten: Peter Wildeman en Hannie Kole, zangeres: Tenira Sturm, trompetist: Lukas Ebbers, dwarsfluitist: Henriette Bronkhorst en pianist: Mark Brandwijk. Op het programma staan prachtige liederen. Daarnaast is er samenzang van bekende psalmen en liederen. Kaarten zijn met korting te bestellen via: www.mauritstenhoor.nl.

Acoustic Maniacs in het Wapen van Alblasserdam
21:00, Alblasserdam, Wapen van Alblasserdam. Voor de fans van Biggelmee treedt op zaterdagavond 30 maart vanaf 21.00 uur Acoustic Maniacs op in het Wapenv an Alblasserdam een de Dam 24 in Alblasserdam. De inmiddels vierkoppige formatie behoort tot de beste coverbands uit Den Haag en is bij menig muziekliefhebber bekend door hun aantrekkelijke repertoire en goede sound. De stijl van de band is te omschrijven als semi-akoestische folk-rock muziek. Kenmerkend voor de band is de meerstemmige zang gecombineerd met mooie gitaarklanken. Ondanks dat de naam anders doet vermoeden, worden epische (elektrische) gitaarsolo's niet gemeden.
De aantrekkingskracht van de band zit hem vooral in de afwisseling van modern materiaal en oude klassiekers, die op de juiste wijze worden gebracht. Van 100% akoestisch tot half elektrisch, van mooie luisterliedjes tot uptempo meezingers. Van The Eagles, Pink Floyd en Johnny Cash tot Avicii en Armin van Buuren. Entree bedraagt 3 euro voor leden en 6 euro voor ieder ander. Kaarten reserveren kan via www.biggelmee-vzt.nl/reserveren.

Met Maten live in Klokrock
21:30, Kinderdijk, Klokrock Café. Met Maten live verzorgt op zaterdag 30 maart vanaf 21.30 uur een optreden in het Klokrock Café aan de Molenstraat 117 in Kinderdijk.
De Nederpop tribute band zorgt voor een feestavond met Nederpop & Dutch Classic Rock hits vanaf de jaren 70, 80 tot nu. De band speelt bekende en minder bekende hits uit de roemruchte Nederpop/rock geschiedenis. Met Maten zorgt voor een enerverende avond, waarin het dansend publiek centraal staat. Ondersteund met light en videoscreen.
Voor meer informatie: www.metmaten.nl of www.deklok.com.

zondag 31 maart

Op Hoop Van Zegen in Theater De Willem
De grote klassieke musical naar het werk van Heijermans, ondertussen het meest gespeelde stuk ooit, Op Hoop Van Zegen, wordt op zondag 31 maart vanaf 20.15 uur uitgevoerd in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papenrecht. Na ruim een eeuw herkennen mensen zich nog steeds in Kniertje en al die andere vissersvrouwen die hun geliefden aan de zee verloren. Het harteloze beleid van reder Bos en sociale misstanden maken dat de vis duur betaald wordt. De liedjes zijn onvergetelijk. In de hoofdrollen Mariska van Kolck, Bill van Dijk en Joke de Kruijf. Entree: €36,- / €34,45. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

dinsdag 2 april

PCOB-middag
14:00, Alblasserdam, Ontmoetingskerk. In de Ontmoetingskerk in Alblasserdam wordt op dinsdagmiddag 2 april weer een PCOB-bijeenkomst gehouden. Op deze middag zal G. Ouweneel een lezing houden over de Mattheus Passion van Johan Sebastián Bach. Aan de orde komen, levensgeschiedenis, ontwikkeling van passiemuziek en diverse muzikale vormen van Bach. Dit alles toegelicht met geluidsmomenten. Vanaf 13.30 uur is er koffie of thee. Aanvang is om 14.00 uur. Na de middag is er weer gezamenlijk eten in De Alblashof.

woensdag 3 april

Lezing over Invasieve Exoten
19:30, Papendrecht, Streeknatuurcentrum. In het Streeknatuurcentrum aan de Matenaweg 1 in Papendrecht wordt op woensdagavond 3 april vanaf 19.30 uur door Maik Janssen van Floron een lezing gegeven over Invasieve Exoten. Het gaat hier om planten en/of dieren uit andere gebieden van de wereld die naar ons toe komen en zich sterk kunnen uitbreiden. Soms gaat dat op een natuurlijke manier. Ook gebeurt het wel met opzet of juist zonder dat wij dat willen. Wanneer de omstandigheden gunstig zijn, kan die plant dusdanig uitgroeien en zich weer zo verspreiden dat hij onze inheems planten gaat overheersen. Onze inheemse planten worden verdrongen en kunnen zelfs in het geheel verdwijnen. Prettig voor de exoot, minder prettig voor onze inheemse flora. Er wordt onderzoek gedaan naar deze invasie van exoten. Hoe kunnen wij het voorkomen? Is het mogelijk een gebied zo in te richten dat zowel de exoot als de inheemse flora zich hier veilig voelen? Entree bedraagt 2,50 euro.

Lezing Jan Brokken
20:00, Papendrecht, bibliotheek. Op uitnodiging van de Culturele Raad Papendrecht zou Jan Brokken eerder naar Papendrecht komen. Helaas moest deze lezing op het laatste moment worden afgezegd. Gelukkig is er weer een nieuwe datum gevonden.
Nu komt Jan brokken op woensdagavond 3 april naar de bibliotheek in Papendrecht. Hij geeft een lezing over zijn nieuwe boek 'De rechtvaardigen', waarin hij het verhaal vertelt van de Nederlandse consul, Jan Zwartendijk. Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog zorgde deze consul er met een ambtelijke truc voor dat duizenden Joden via Rusland en Japan de nazi´s konden ontvluchten. Jan Brokken beschrijft het leven van Jan Zwartendijk en de lotgevallen van veel van de ontkomen Joden in een meeslepend epos, waarin een treffend beeld wordt geschetst van een wanhopige tijd. De rechtvaardigen is een les in moed, in het maken van de juiste keuzes op het juiste moment. De lezing begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. Er zijn nog een paar kaartjes verkrijgbaar, de toegangsprijs is 7,50 euro.

donderdag 4 april

Lezing Laudato Si' in de Morgenster
19:45, Papendrecht, Morgensterkerk. Piet van Die, predikant van de Morgenster, geeft op donderdag 4 april vanaf 19.45 uur een schets van de encycliek Ladato Si'.
In de encycliek Laudato Si' roept Paus Franciscus iedereen op met respect en eerbied om te gaan met de aarde en de armen. De ommekeer waartoe de paus oproept is ingrijpend: economie, politiek en maatschappij moeten gericht zijn op het behoud van de schepping, het verbeteren van de levensomstandigheden van de zwaksten en het welzijn van de generaties die na ons komen. Piet van Die, predikant van de Morgenster, zal een schets geven van de encycliek en ingaan op de spirituele onderbouwing van duurzaamheid. De bijeenkomst wordt gehouden in de Morgenster aan de Muilwijckstraat 1 in Papendrecht. Opgeven kan bij Theo de Lange via t.delange@planet.nl.

Charles Groenhuijsen in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Charles Groenhuijsen komt op donderdag 4 april naar Theater De Willem met zijn voorstelling 'Optimisten Hebben De Hele Wereld'
'Optimisten hebben de hele wereld' zegt Charles Groenhuijsen. En daarom dit theatercollege over optimisme. Want in de afgelopen 50 jaar is de wereld vreedzamer dan ooit. We worden steeds ouder, zijn gezonder en zijn beter opgeleid. Hij vertelt waarom we niet in de depri-journalistiek moeten geloven. Groenhuijsen is zelf van de optimistische stroming, maar dat had je vast al begrepen. Charles Groenhuijsen is bekend als presentator van NOVA en als verslaggever bij de NOS, en dan vooral als correspondent in de Verenigde Staten. Entree: €23,15/€21,60. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 5 april

Koren zingen voor Light For The World in Alblasserdam
20:00, Alblasserdam, Ichthuskerk. Op vrijdagavond 5 april 2019 vindt in de Ichthuskerk aan het Scheldeplein 2 te Alblasserdam een koor- en samenzangavond plaats. Er zal een collecte gehouden worden. De opbrengst hiervan is voor de Stichting Light for the World.
Aan dit concert wordt meegewerkt door christelijk gemengd koor Sursum Corda uit Sliedrecht, de Nederlands Hervormde Zangvereniging Met Hart en Stem uit Zwijndrecht, jongerenkoor So Uldiers uit Rotterdam en Tjaco van der Weerd, een blinde organist uit Kampen. Hij speelt enkele orgelsolo's en hij begeleidt de samenzang.
Collecte voor Light for the World Tijdens dit concert wordt gecollecteerd voor stichting Light for the World. Deze christelijke hulporganisatie zet zich in voor mensen met een (visuele) handicap in ontwikkelingslanden. Door hen een eerlijke kans te geven op onderwijs en werk wordt hun leefsituatie stap voor stap verbeterd. Light for the World is in 2010 en 2011 uitgeroepen tot 'Beste goede doel van Nederland' door dagblad Trouw en haalde een tweede plaats bij de ASN Bank Wereldprijs 2014. Meer informatie over de stichting is te vinden op: www.lightfortheworld.nl.
Aanvang: 20:00 uur. Toegang is gratis.