Afbeelding
Foto:

Creatief schrijven tijdens Schrijfcafé

papendrecht • In Lokaal 76 aan het Westeind 78 in Papendrecht wordt op vrijdag 5 april weer een Schrijfcafé gehouden.

Sandra Utterijn-Klijnsmit helpt deelnemers tijdens deze ontspannen middag op weg met diverse simpele schrijfoefeningen. Het intuïtieve, creatieve schrijven gaat vanzelf en kan leiden tot bezinning en reflectie. Het Schrijfcafé vindt elke eerste vrijdag van de maand plaats bij Lokaal 76. Schrijfervaring is niet nodig, de teksten worden niet beoordeeld. De bijeenkomst begint om 14.00 uur (inloop 13.45 uur) en duurt tot 16.00 uur. Deelname kost 15 euro inclusief twee consumpties (koffie of thee), gepast en contant te betalen op de middag zelf. Vragen en aanmelden kan via een email aan sandra@sanshineschrijft.nl. Deelnemers nemen zelf pen en papier mee.


Fietsclub gaat weer van start

alblasserdam • Na een winterstop van enkele maanden gaat de fietsclub van Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) en de gemeente Alblasserdam binnenkort weer van start.

In het voorjaar en de zomer vertrekt de club Iedere donderdagmiddag om 13.00 uur voor een route van circa 20 tot 30 kilometer in de regio, met onderweg ruimte voor een kop koffie of thee. Bij goed weer gaat de club in april weer het zadel in. Deelnemers betalen 3,50 euro per week om de kosten te dekken, zoals een kop koffie, iets erbij of eventuele kosten voor overvaren met de pont. De gehele bijdrage komt ten goede van de club. De fietsclub is een gezellige groep mensen die het allemaal leuk vinden om met elkaar de omgeving te verkennen. Momenteel is de fietsclub op zoek naar iemand die de begeleiding op zich kan nemen. Dit houdt in: geld innen, routes uitzetten, de club begeleiden tijdens de route en, indien nodig, contact onderhouden met de SWA. Neem voor meer informatie contact op met Leroy Benschop, Sociaal Makelaar bij de SWA, via leroy@stichtingwelzijnalblasserdam.nl.


Cursus 'Zicht op evenwicht'

papendrecht • Om te voorkomen dat ouderen vallen biedt Rivas Zorggroep vanaf vrijdag 29 maart in Papendrecht de cursus 'Zicht op evenwicht' aan. Samen met een ergotherapeut leren ouderen in acht bijeenkomsten van anderhalf uur weer onbezorgd actief te zijn.

In een groep van tien personen wordt aandacht besteed aan het voorkomen van vallen en het belang van lichaamsbeweging. Ouderen leren zo weer met zelfvertrouwen te bewegen, in conditie te blijven en het evenwicht te verbeteren. Maar risico's in en om het huis komen aan bod. De cursus vindt plaats in locatie De Markt aan Markt 24 in Papendrecht van 14.30 tot 16.00 uur. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten van anderhalf uur en wordt gegeven door een ergotherapeut van Rivas Zorggroep. Na twee maanden is er een herhalingsbijeenkomst. De kosten van de cursus bedragen 150 euro inclusief cursusboek. Rivas-pashouders krijgen 20 procent korting. Deelnemers die aanvullend verzekerd zijn bij VGZ komen in aanmerking voor een vergoeding. Afhankelijk van het soort aanvullende verzekering kan de vergoeding oplopen tot 150 euro.

Meer informatie: www.vgz.nl/vergoedingen/valpreventie. Aanmelden kan via Rivas Zorglijn 0900-8440 of ledenorganisatie@rivas.nl met vermelding van naam en telefoonnummer.