Informatieavond over zout

papendrecht • In zorgcentrum De Waalburcht aan de Kleine Waal 6 in Papendrecht wordt op woensdagavond 3 april van 19.00 tot 20.30 uur een informatieavond gehouden over zout, speciaal voor mensen met diabetes type 2 en hart- en vaatziekten.

In deze praktische workshop wordt ingegaan op de gezondheidsvoordelen van minder zout, leert men welke producten veel en minder zout bevatten en hoe men gerechten met minder zout smakelijk kan bereiden. Aanmelden is verplicht en kan via gilbert@dcn.nu of 06-20744784.


Missieavond Georgië

papendrecht • Op zaterdagavond 6 april organiseert Stichting Traveling Light weer een missieavond in Twinkeltje aan de Korenbloemstraat 20 te Papendrecht. Deze keer zijn er gasten aanwezig uit Georgië.

Tijdens deze missieavond zullen Kuanysh en Madina Akkuzova het een en ander vertellen over hun thuisland Kazachstan en hun werk in Georgië. Belangstellenden zijn van harte welkom op deze inspirerende avond. Inloop met koffie en thee is vanaf 19:30 uur. De avond begint om 20:00 uur. Er zal een collecte worden gehouden voor hun werk onder daklozen en verslaafden in Georgië. Voor meer informatie: www.traveling-light.nl.


Opbrengst Lentefair Stéphanos

nieuw-lekkerland • De opbrengst van de Lentefair die op 16 maart is gehouden in Nieuw-Lekkerland heeft het mooie bedrag van 6866 euro opgebracht.


Speelgoed- en kinderkledingbeurs

papendrecht • Zaterdag 13 april van 10.00 tot 15.00 uur organiseert Stichting SHIF een kinderkleding- en speelgoedbeurs. Er is een groot aanbod in baby- en kinderkleding in de maten 50 tot en met 176. Verder kan men er terecht voor schoenen, jassen, tassen, stripboeken, allerlei boeken, puzzels, spellen, binnen- en buitenspeelgoed en curiosa.

De beurs wordt gehouden in de Morgensterkerk aan de Muilwijckstraat 1 te Papendrecht. De opbrengst is voor kansarme kinderen in onderwijsprojecten in Oeganda. Voor meer informatie: Marijke Helder via 078-6152512.


Workshop Media voor ukkies

papendrecht • In de bibliotheek aan de Veerweg in Papendrecht wordt op donderdag 4 april van 10.00 tot 11.00 uur een workshop Media gegeven voor ouders met kinderen van nul tot vier jaar.

Deelname is gratis, maar vooraf graag even aanmelden via www.debibliotheekaanzet.nl of aan de balie in de bibliotheek.

Peuters en kleuters groeien op in een wereld van televisie, tablets, computers, apps en games. Deze media bieden ukkies ongekende mogelijkheden. Maar hoe stimuleer je als ouder de positieve effecten, en wanneer moet je juist opletten en bijsturen? Tijdens de interactieve workshop Media voor ukkies krijgen ouders antwoord op al deze vragen en kan men ook zelf aan de slag.