Mooi resultaat voor goed Lekkerland

almkerk • Nieuw-Lekkerland stapte zaterdag met een 1-2 overwinning op middenmoter Almkerk het veld af. Een mooie zege, tot stand gekomen vanuit een collectief sterk optreden. In eerste instantie leken de groenwitteneen lastige middag tegemoet te gaan zien. De start van Nieuw-Lekkerland was namelijk niet al te best. Vervolgens herpakte het team zich en wist het via doelpunten van Lennert de Vries en Terry van der Waal een driepunter uit het vuur te slepen. De uitslag had nog gunstiger kunnen uitvallen als Niels Brekelmans een penalty had raak geschoten. Hij miste evenwel het 'stipcadeautje'. Dankzij de nipte zege blijft Nieuw-Lekkerland op een keurige derde plek staan in de eerste klasse C en blijft er volop zicht op een ticket voor de nacompetitie.

Papendrecht speelt matig maar wint wel

papendrecht • Uit bij laagvlieger Zwaluwe bakte 2D-titelkandidaat Papendrecht er niet al te veel van. Het magere spel had in ieder geval geen puntentechnische gevolgen. De roodzwarten wonnen met 1-3 en veroverden daarmee weer drie punten in de kampioensrace. In een ander opzicht kwamen trainer Johan Sturrus en zijn mannen niet schadevrij uit het duel. Zo moest middenvelder Stefan Bravenboer al na een minuut of tien het veld verlaten met een zware blessure. Ook diens ploeggenoot Thomas Muilwijk haalde het einde van de wedstrijd niet. Hij werd afgevoerd met een uit de kom geschoten schouder. Daarbovenop slaagde aanvaller Jay Luciano er in om bij een 1-3 voorsprong een rode kaart te oogsten. Een terechte straf nadat hij een tegenstander had neergesabeld. Eerder in de wedstrijd liep Luciano al tegen een gele kaart aan vanwege aanmerkingen op de leiding. Zwaluwen wist in het eerste kwartier op een 1-0 voorsprong te komen, daarbij gebruik makend van de lichte chaos die in het Papendrechtse spel ontstond na het geblesseerd afhaken van Stefan Bravenboer. Djerrel Saffignani scoorde vervolgens de gelijkmaker. Jay Luciano zorgde op slag van rust voor de 1-2 waarna Djaeron Martina halverwege de tweede helft de eindstand op 1-3 bepaalde. Luciano was de man van de assist.