Afbeelding
Foto:

Open dag ATV

alblasserdam • Zondag 31 maart staat de open dag op het programma bij Tennisvereniging Alblasserdam (ATV). Tussen 13.00 en 14.00 uur zijn alle jeugd tot en met 17 jaar (inclusief de jeugd die al lid is bij ATV) van harte welkom op het tennispark aan de Bas Verhoevenweg 9 in Alblasserdam.

Tijdens dit uur worden er allerlei leuke activiteiten voor de kind(eren) georganiseerd, zoals een tenniscircuit, hindernisparcours, estafette, vaardigheidsoefeningen, en samen tennissen zodat er op een laagdrempelige manier kennis gemaakt kan worden met de tennissport. Daarnaast is er voor iedereen die tijdens de open dag lid wordt een super open dag actie: lidmaatschap jeugd tot 18 jaar voor 50 euro inclusief zes tennislessen gratis. Ouderen kunnen uiteraard ook lid worden.


PKC/SWKGroep B1 naar halve finale

papendrecht • PKC/SWKGroep B1 heeft afgelopen zaterdag in eigen hal de kwartfinale gewonnen tegen Unitas/Perspectief B1 met een prachtige uitslag van 32-13.

Aanstaande zaterdag 30 maart de volgende stap op weg naar de finale van het Nederlands Kampioenschap. Tegenstander in deze halve finale zal zijn KZ/Thermo4U B1 uit Koog Zaandijk. De halve finale begint om 12.30 uur en wordt gehouden in sporthal De Sypel in Harderwijk. Er rijdt vanaf PKC een bus waar belangstellenden zich voor kunnen opgeven.


Hart voor Sport bij Phoenix'17

papendrecht • Badmintonclub Phoenix'17 heeft het Hart voor Sport project van de gemeente Papendrecht voor de tweede keer in haar prille bestaan omarmd. Het doel van dit project is leerlingen van groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs leren en laten ervaren wat het belang van sporten is in combinatie met gezonde voeding en leefstijl. Op zaterdag 16 maart was de aftrap voor de groep leerlingen die zich had ingeschreven bij Phoenix'17.


Klipperstars U20 stelt teleur

nieuw-lekkerland • Klipperstars U20 heeft zaterdag 23 maart teleurgesteld in de belangrijke wedstrijd tegen Apollo. Het werd een 79-65 nederlaag voor de Lekkerlandse basketballers. Winst zou de belangrijke vierde plek zeker stellen, waardoor nacompetitie gespeeld mocht worden. Dat gebeurde niet, waardoor Klipperstars zijn laatste twee wedstrijden zal moeten winnen om hoger te eindigen dan Apollo in verband met het onderling resultaat. Een zware maar geen onmogelijke taak.


Wiekslag ook volgend seizoen in landelijke B klasse

alblasserdam • Zwemvereniging Wiekslag uit Alblasserdam komt ook volgend jaar uit in de landelijke B klasse van de KNZB-competitie. Vooraf had de Alblasserdamse zwemploeg nog een kleine kans om te promoveren, maar dit is ondanks de goede prestaties van de zwemmers niet gelukt. Er werden zaterdag prima races gezwommen en daardoor kon het nodige eremetaal worden opgehaald en sneuvelden er weer vele persoonlijke records. Wiekslag zwom een uitstekende wedstrijd en zal volgend seizoen opnieuw uitkomen in de B klasse.