• Het voorstel voor het nieuwe wapenschild van Molenlanden.
• Het voorstel voor het nieuwe wapenschild van Molenlanden. Foto:

Kleur blauw in gemeentewapen

molenlanden • De gemeenteraad van Molenlanden mist de kleur blauw (water) in het ontwerp van het nieuwe gemeentewapen. Reden om het ontwerp nog niet goed te keuren, maar eerst nader advies in te winnen bij de Hoge Raad van Adel.

Er zijn twee wapenschilden gemaakt, waaruit college en een werkgroep met hierin onder meer vertegenwoordigers van de historische verenigingen een keuze hebben gemaakt. In het voorkeursontwerp is een duidelijke verbinding met het verleden gemaakt, verwijzend naar de historie, het landschap en gemeentenaam. Verbeeld in een molen van Keel, lisdodden en grasgrond.

"Een ontwerp waarmee elke inwoner binding heeft", meenden Gerrit Vlot en Teus van Dijk, die namens de werkgroep een toelichting gaven. Toch ging de gemeenteraad niet zonder meer akkoord. "We missen nog wat", zei Mario de Lijster (DoeMee!). "Waar is het blauw van het water gebleven? Het is een aardig begin, maar het moet wat ons betreft nog verder worden uitgewerkt. Er mag een beetje meer pit in, we mogen best iets buiten de lijntjes kleuren." De Lijster kreeg bijval vanuit andere fracties.