Bijeenkomst voor belanghouders Lek en Waard Wonen

nieuw-lekkerland/groot-ammers • Lek en Waard Wonen organiseert op donderdag 11 april de jaarlijkse belanghoudersbijeenkomst.

De corporatie wil tien huurders die het leuk vinden daar een keer bij aanwezig te zijn, gelegenheid geven om deze bijeenkomst bij te wonen. De belanghoudersbijeenkomst is een bijeenkomst waarvoor allerlei relaties van de corporatie uitgenodigd worden. Tijdens de bijeenkomst op 11 april besteedt de corporatie aandacht aan het onderwerp 'verwarde personen in de samenleving' en kijkt de corporatie terug op de visitatie van 2018 (een verplicht onderzoek naar de maatschappelijke prestaties van de corporatie). De eerste tien huurders die zich vóór 1 april voor deze bijeenkomst aanmelden op mail@lwwonen.info krijgen van de corporatie een uitnodiging. Meer informatie over de visitatie van 2018 is te vinden op de website van Lek en Waard Wonen: www.lwwonen.info.


Ruimte voor boerenlandvogels

zuid-holland • De provincie Zuid-Holland gaat samen met agrariërs, natuurorganisaties en vrijwilligers zorgen voor extra leefruimte voor akker- en weidevogels zoals de grutto en de kievit. De laatste jaren daalden de aantallen weide- en akkervogels in heel Nederland sterk. Doel is om deze trend te keren. Dit gaat gebeuren door akker- en weidevogels (samen ook wel 'boerenlandvogels' genoemd) meer ruimte te bieden, zoals de aanleg van drassige plekken in graslanden op boerenland. Er komt extra ruimte voor het verbeteren van de kwaliteit van de weide- en akkervogelgebieden. Ook komen er extra cursussen voor vrijwillige weidevogelbeschermers. Het Actieplan Boerenlandvogels is te vinden op www.zuid-holland.nl/natuur.