woensdag 20 maart

Lezing over het watersysteem van de Alblasserwaard
20:00, Alblasserdam, Havenkerk. Op woensdagavond 20 maart verzorgt Arie den Boer met medewerking van anderen een lezing met als thema 'Het watersysteem van de Alblasserwaard' - Ontwikkeling, nu en toekomst. Het waterschap werkt plannen uit om het watersysteem van de Alblasserwaard drastisch te wijzigen. Het betreft de opening van de Middelkade en de peilverlaging van het Achterwaterschap, het gemaal Groot-Ammers en flexibel afsluitmiddel Achterwaterschap en afsluitmiddel Graafstroom en verplaatsing Poldergemaal Blokland. De lezing gaat uiteraard ook over 'De Groote Sluis' in Alblasserdam als onderdeel van het watersysteem. Plaats van handeling is de grote zaal van de Havenkerk aan de Ieplaan 9. De lezing begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De avond is toegankelijk voor leden en niet-leden. De toegang is gratis.

Holland Dance Festival in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Aanstormend danstalent vol explosiviteit en energie. Talent On The Move, een initiatief van Holland Dance Festival en Codarts Rotterdam, komt op woensdag 20 maart vanaf 20.15 uur naar Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. De reizende productie toont gevarieerde choreografieën ven gerenommeerde en opkomende choreografen, uitgevoerd door derdejaars dansstudenten van Codarts Rotterdam, de hotspot voor eigentijdse dans. Deze aanstekelijke voorstelling van hoog niveau is dé uitgelezen kans voor dansliefhebbers en -ontdekkers om een breed palet van hedendaagse dans op de voet te volgen. In deze editie worden choreografieën gedanst van onder anderen Jiri Kylián, Cayetano Soto, Ed Wubbe, Ihsan Rustem, Marco Goecke en Stephen Shropshire. De passie en energie spatten van het podium.
Entree bedraagt 15.40 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

donderdag 21 maart

Huis van de Waard
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. In Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op donderdag 21 maart van 13.30 tot 16.30 een gezellige inloop gehouden, met o.a. stoeien met wol. Info: www.huisvandewaard.nl.

Bijeenkomst PCOB
14:00, Papendrecht, Elimkerk. De PCOB houdt op donderdag 21 maart vanaf 14.00 uur haar jaarvergadering in de Elimkerk aan de P.C. Hooftlaan 178 in Papendrecht. Na de jaarverslagen en bestuursverkiezing is er een fotopresentatie van de secretaris. Daarna krijgt Nisette Huisman het woord. Zij is ergotherapeute en komt vertellen welke hulpmiddelen er zijn wanneer iemand te maken krijgt met een beperking.

Informatieavond Lief & Leed straten
19:30, Alblasserdam, kantoor SWA. Op donderdag 21 maart organiseert Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) een informatieavond over de 'Lief & Leed straat', een nieuwe aanpak waarbij buren worden gestimuleerd om nog meer naar elkaar om te kijken.
In 'Lief & Leed straten' houden bewoners een oogje in het zeil, bijvoorbeeld door extra aandacht te geven aan (alleenstaande) ouderen. In elke straat doen bewoners dat op hun eigen manier. Inmiddels zijn er in Alblasserdam vijf 'Lief & Leed straten' actief van start gegaan. Daarnaast hebben een aantal straten belangstelling getoond om ook mee te doen.
Door 'Lief & Leed straten' te introduceren, worden bewoners gestimuleerd onderlinge contacten te verbeteren. 'Lief & Leed straten' zijn straten waarin mensen zich bewust inzetten om naar elkaar om te zien. In het kort betekent het dat buren (meer) naar elkaar omkijken door bijvoorbeeld een bosje bloemen te brengen bij een buur die uit het ziekenhuis komt of een kraamcadeautje te geven als er een kindje in de straat is geboren. Voor deze kleine attenties stelt de SWA jaarlijks een 'Lief & Leed' potje beschikbaar.
Belangstellenden die meer willen weten over 'Lief & Leed straten' zijn van harte welkom op de informatieavond die op 21 maart zal plaatsvinden bij de SWA, Cortgene 20 te Alblasserdam. Aanvang 19:30 uur. De avond duurt tot ongeveer 21:30 uur. Opgeven voor deze avond of meer informatie opvragen kan via info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl.

Rob Scheepers komt naar Papendrecht
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Rob Scheepers verzorgt op donderdag 21 maart vanaf 20.15 uur de uitvoering Kom Maar Op in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht.
Rob Scheepers' zijn leven nam een wonderlijk scherpe wending. Hij werkte als marketeer toen hij werd gevraagd om een nieuwjaarsconference te maken waarmee hij prompt alle zalen beneden de rivieren meermaals uitverkocht. Hij mocht aanschuiven bij DWDD én Jinek, was de Brabantse ster van de onelinershow Padoem Patsss en zijn landelijke debuutprogramma sloot hij af in het prestigieuze DeLaMar in Amsterdam. Nu is Rob, na André van Duin en Jos Brink, vaste columnist van de Privé en is hij wekelijks te horen op Radio Veronica.
Na deze transformatie realiseert de cabaretier uit Sterksel (NB) dat het tweede deel van zijn leven begonnen is. In zijn tweede theatersolo vertelt Rob op scherpe, herkenbare en hilarische wijze over het dagelijks leven en de verrassende wenteling die het leven zomaar kan nemen. Of Rob daar helemaal klaar voor is? 'Kom maar op!'
Entree: €17,50 / €15,95. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 22 maart

Boekenmarkt in de Westpolder
09:00, Papendrecht, Westpolder. Stichting Familie Van Herk houdt op vrijdag 22 maart van 09.00 tot 20.00 uur en op zaterdag 23 maart van 09.00 tot 16.00 uur weer een Boekenmarkt in winkelcentrum Westpolder.
De opbrengst gaat naar mensen met kanker en de Zonnebloem. Voor meer informatie: www.stichtingdefamilievanherk.nl.

zaterdag 23 maart

Lentemarkt bij Rehobothkerk
08:30, Nieuw-Lekkerland, Rehobothkerk. Bij de Rehobothkerk ter hoogte van het winkelcentrum aan de Planetenlaan wordt op zaterdag 23 maart tussen 08.30 en 16.30 weer de Lentemarkt gehouden van de Hervormde Gemeente Kinderdijk-Middelweg. De meer dan 45 kramen, gecombineerd met een aantal tenten en het kerkgebouw, hebben een gevarieerd aanbod van eigen werkgroepen en externe standhouders. Speciaal voor de jeugd zijn er heel de dag spellen te doen. Voor meer informatie: www.hervormdegemeentekinderdijk-middelweg.nl.

Boekenmarkt in de Westpolder
09:00, Papendrecht, Westpolder. Stichting Familie Van Herk houdt op vrijdag 22 maart van 09.00 tot 20.00 uur en op zaterdag 23 maart van 09.00 tot 16.00 uur weer een Boekenmarkt in winkelcentrum Westpolder.
De opbrengst gaat naar mensen met kanker en de Zonnebloem. Voor meer informatie: www.stichtingdefamilievanherk.nl.

Sela komt naar Alblasserdam
15:00, Alblasserdam, Havenkerk. In het kader van de Dorpskerkentour 2019 doet de bekende christelijke band Sela op zaterdag 23 maart Alblasserdam aan.
Op uitnodiging van de Ontmoetingskerk en de Havenkerk geven ze die dag twee concerten in de Havenkerk. Vanwege grote belangstelling is het avondconcert inmiddels al uitverkocht, maar voor de middag (15.00 tot 17.15 uur) zijn nog kaarten beschikbaar.
Kaarten (€21,50; €14,50 t/m 13 jaar) zijn te bestellen via www.sela.nl.

Gezellig gitaarconcert in Het Carillon
18:45, Nieuw-Lekkerland, Carillon. De leerling- gitaristen van muziekdocent Hans van der Ent verzorgen op zaterdagavond 23 maart een gevarieerde voorspeelavond in Het Carillon aan het Raadhuisplein 1 in Nieuw-Lekkerland. Dit keer is het de beurt aan de volwassenen om een keur aan liedjes brengen. Entree is gratis.

Rotaryclub Papendrecht organiseert muziekfeest
20:00, Alblasserdam, Landvast. Rotaryclub Papendrecht organiseert op zaterdag 23 maart een knallend muziekfeest met Colibri en Mu-Chique om geld op te halen voor een fantastisch project: groenere schoolpleinen voor Papendrechtse basisscholen.
Onder het motto Groen voor Steen gaan de tegels uit de schoolpleinen en komt er groen voor in de plaats. De scholen die aan Groen voor Steen meedoen zijn de Florisschool, Knotwilg, Viermaster, Constantijn, Oranje-Nassau, Leilinde, 't Kofschip en Koningin Beatrix.
Het feest is voor jong en oud en vindt plaats in Landvast in Alblasserdam, aanvang om 20.00 uur. Kaarten zijn via de website van Landvast te bestellen en kosten 20 euro per persoon. Coverband Colibri zorgt voor spetterende dansmuziek in de benedenzaal. Wie het feestje wat rustiger wil vieren, gaat naar de bovenzaal waar het duo Mu-Chique voor gezellige muziek zorgt. www.landvast.nl.

Soli Deo Gloria voert Matthäus Passion uit
19:30, Papendrecht, Bethlehemkerk. COV Soli Deo Gloria uit Sliedrecht, dat dit jaar haar honderdste verjaardag viert, voert op zaterdag 23 maart een meezing Matthäus Passion uit in de Bethlehemkerk aan de Van der Palmstraat 1 in Papendrecht. Op deze dag worden zangers uit de regio uitgenodigd om een hele dag te repeteren aan de Matthäus Passion van Bach en deze 's avonds voor publiek uit te voeren. Als extra voorbereiding op hun eerste Matthäus Passion krijgen zij op vrijdag 22 maart een masterclass door het koor aangeboden. Deze bijzondere masterclass is openbaar en gratis te bezoeken. Hij vindt plaats in het CJMV-gebouw, Stationsweg 29 te Sliedrecht. Belangstellenden kunnen vrij inlopen tussen 10.30 en 17.45 uur. Opgeven kan tot donderdag 21 maart via www.cov-solideogloria.nl. Kaarten voor de uitvoering à 15 euro zijn verkrijgbaar via de leden of de website. Aan de deur kosten kaarten 17,50 euro.

Uitwisselingsconcert van Excelsior Alblasserdam
20:00, Alblasserdam, Elthetokerk. Muziekvereniging Excelsior Alblasserdam verzorgt op zaterdag 23 maart een uitwisselingsconcert met muziekvereniging Voorne en Putten uit Hellevoetsluis. Er wordt vanaf 20.00 uur zowel samen als afzonderlijk mooie muziek gespeeld. Op deze bijzondere avond is zowel een harmonie-orkest (Excelsior) als fanfare-orkest (Voorne en Putten) te beluisteren. Het concert begint om 20.00 uur en vindt plaats in de Elthetokerk. Toegang is gratis. Zie ook www.facebook.com/excelsioralblasserdam.nl.

Sara Kroos met Zonder Verdoving
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Sara Kroos treedt op zondag 23 maart vanaf 20.15 uur op in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht met haar voorstelling Zonder Verdoving. Snoeihard, snoeilief maar bovenal schaamteloos grappig. In 100 minuten laat ze je alle hoeken van de zaal zien, heb je écht iets meegemaakt en keihard gelachen op de koop toe. Entree: €24,15 / €22,60. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zondag 24 maart

Petra Berger met Passione Italiana in het theater
14:30, Papendrecht, Theater De Willem. Met Passione Italiana brengt Petra Berger het betoverende Italië op zondag 24 maart vanaf 14.30 uur naar theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. Entree: €22,10 / €20,55. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.