Kinderdijk kruipt door het oog van de naald

alblasserdam • De korfballers van CKC Kinderdijk hebben zaterdag ternauwernood met 19-17 gewonnen van ODO en houdt zicht op de titel in de 2L.

Marjolein Verkerk startte in de basis, omdat Lisanne de Jonge nog steeds geblesseerd was. CKC ging ook deze keer voortvarend van start en stond binnen 7 minuten op een voorsprong van 4-0. Daarna stokte de machine. Halverwege de eerste helft werden er vele kansen gemist.

Langzaam maakte ODO daar gebruik van en stond het 12 minuten voor de thee 6-6. Doordat Kinderdijk slordig bleef spelen, liep ODO uit naar een tussenstand van 10-13 met de rust. Om volgende week toch voor het kampioenschap te kunnen strijden, moest er hard gewerkt worden. Dankzij Lotte van de Lustgraaf en e heren met de 3 M-en, Martijn, Max en Menno, kwam er een ommekeer en won CKC nipt met 19-17. Volgende week moet er nog gewonnen worden van nummer 1 ONDO uit 's Gravenzande om kampioen te worden.