• Coen Dost (links) tijdens de prijsuitreiking.
• Coen Dost (links) tijdens de prijsuitreiking. Foto:

Zilver voor Coen en Nienke Dost

papendrecht/oss • Zowel Nienke Dost als haar broer Coen hebben zondag 17 maart tijdens het Nederlands (jeugd)kampioenschap baanskiën in Oss zilver behaald in hun categorieën.

De deelnemers moesten twee verschillende slaloms zo snel mogelijk afleggen. Skiselectie Drechtsteden uit Dordrecht kwam hierbij met twaalf deelnemers aan start. Maar liefst vijf leden behaalden vervolgens het podium. Nienke Dost uit Papendrecht werd tweede in de categorie Scholieren-1 (tot 14 jaar). Haar broer Coen Dost mocht eveneens naar huis met het zilver in de categorie Scholieren-2. Hij kreeg daarnaast een wildcard om te starten op het NK voor volwassenen.

Phoenix'17 boekt eerste winst

papendrecht • Vorige week vrijdag trapte het eerste team van Phoenix'17 de 1e ronde van de competitie af tegen ABC Swindregt J2. In Sportcentrum Papendrecht wonnen de U17's hun eerste wedstrijd soeverein met 8-0. Ook de U15's gingen er met een 8-0 uit-overwinning vandoor tegen BC Shuttlek J3. De U13's konden niet anders dan een 7-1 winst boeken tegen ShuttleUp J4. De Opstapgroep maakte het feest van de eerste ronde compleet door met 4-4 gelijk te spelen, na 4-0 te hebben achter gestaan.

De U15's moesten in de 2e ronde van de competitie thuis tegen EVBC Vlietwijk J2 en dat was een geheel andere wedstrijd. Het gehele team gaf uiteindelijk een 4-3 voorsprong slordig weg. Helaas verloor U17 haar uitwedstrijd van BC Cross Smash J1 in Werkendam. De uitslagen van de wedstrijden lagen dicht bij elkaar, maar vielen steeds net ten gunste van BC Cross Smash.