Speeltuin Wip-Wap zoekt vrijwilligers

papendrecht • Speeltuinvereniging De Wip-Wap in de wijk Westpolder te Papendrecht is op zoek naar vrijwilligers voor dagelijks onderhouden, schilderswerk en toezicht tijdens openingstijden van de speeltuin. Voor meer informatie of aanmelding kan contact worden opgenomen met Nico van Delft via 06-20525592 of sv.wip-wap@kpnmail.nl.


Vrijwilligers nodig voor internetcursus

papendrecht • In de bibliotheek van Papendrecht wordt binnenkort de gratis cursus Klik & Tik gegeven. Tijdens de cursus leren deelnemers in zes gratis bijeenkomsten onder begeleiding van een vrijwilliger omgaan met de digitale wereld. Om mensen op weg te helpen in de digitale wereld is de bibliotheek op zoek naar vrijwilligers, die ondersteuning bieden bij het aanleren van de digitale basisvaardigheden. Ter voorbereiding doorlopen vrijwilligers eerst zelf de cursus. Voor meer informatie: www.debibliotheekaanzet.nl/vrijwilliger-bij-aanzet.


Training weerbaarheid

papendrecht • Jeugd- en jongerenwerk Suppord uit Papendrecht organiseert voor kinderen van acht tot en met twaalf jaar een actieve weerbaarheidstraining 'Rots en Water'. De training is voor jongens en meisjes bedoeld, bestaat uit vier lessen en zal starten (bij voldoende animo) op woensdag 3 april (16.30-17.30 uur).
Deze actieve training wordt gegeven door Remco Moet, die jarenlange ervaring heeft in het geven van weerbaarheidstrainingen. Tijdens de training wordt er gewerkt aan het vergroten van sociale vaardigheden, weerbaarheid, zelfkennis, samenwerking en vertrouwen. Deelname is gratis. Aanmelden kan vanaf nu bij Suppord (Susanne Boer: sm.boer-ten.hulzen@papendrecht.nl). Meer info over het programma van Suppord op www.suppord.nl.


Cursus 'Zicht op evenwicht'

papendrecht • Om te voorkomen dat ouderen vallen biedt Rivas Zorggroep vanaf vrijdag 29 maart in Papendrecht de cursus 'Zicht op evenwicht' aan. Samen met een ergotherapeut leren ouderen in acht bijeenkomsten van anderhalf uur weer onbezorgd actief te zijn.

In een groep van tien personen wordt aandacht besteed aan het voorkomen van vallen en het belang van lichaamsbeweging. Ouderen leren zo weer met zelfvertrouwen te bewegen, in conditie te blijven en het evenwicht te verbeteren. Maar risico's in en om het huis komen aan bod. Deelnemers krijgen informatie en praktische tips. Vanaf de derde bijeenkomst doen deelnemers gezamenlijk eenvoudige oefeningen (grotendeels vanaf een stoel). Wie aan de cursus wil deelnemen, moet in staat zijn om korte afstanden te lopen, eventueel met behulp van een rollator of wandelstok.
De cursus vindt plaats in locatie De Markt aan Markt 24 in Papendrecht van 14.30 tot 16.00 uur. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten van anderhalf uur. Na twee maanden is er een herhalingsbijeenkomst.
De kosten van de cursus bedragen 150 euro inclusief cursusboek. Rivas-pashouders krijgen 20 procent korting. Meer informatie: www.vgz.nl/vergoedingen/valpreventie. Aanmelden kan via Rivas Zorglijn 0900-8440 of ledenorganisatie@rivas.nl met vermelding van naam en telefoonnummer.