Net geen bonuspunt voor Drechtstreek

papendrecht • Drechtstreek verloor met 1-3 van EBOH maar kon tevreden zijn over het vertoonde spel. "We stegen wellicht iets boven onszelf uit", vond Bart Toom. De trainer zag twee leuk voetballende ploegen waarin Drechtstreek wel de meerdere moest erkennen in EBOH. "Maar tien minuten voor tijd kwamen we op 1-2 en stonden zij op instorten. Via de counter liepen ze weer verder uit maar een bonuspunt had mogelijk geweest." Ties van Aggelen zorgde voor de enige treffer van de blauwwitten. "We hadden meerdere riante mogelijkheden om te scoren, helaas bleef het bij één. Maar ook EBOH, met twee superspitsen in de gelederen, creëerde meer dan genoeg kansen en won terecht."

PKC/SWKGroep B1 naar kwartfinale NK

papendrecht • PKC/SWK Groep B1 heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het Nederlands Kampioenschap! Zij zijn in hun poule ongeslagen kampioen geworden.

Aanstaande zaterdag 23 maart speelt PKC/SWKgroep B1 thuis in eigen sporthal de kwartfinale play off tegen de nummer 2 uit de hoofdklasse A, c.k.v. Unitas/Perspectief B1 uit Harderwijk, om 13.30 uur.

Klipperstars U20 ontsnapt: 62-60

nieuw-lekkerland • Afgelopen zaterdag stond er weer een thuiswedstrijd op het programma voor de 'Jaleco' formatie van Klipperstars U20. Gaasperdam Warriors was de tegenstander. Een tegenstander die eerder in het seizoen redelijk eenvoudig aan de kant werd gezet met 44-61.

Het eerste kwart begon met name aanvallend goed voor beide teams. Klipperstars had eenvoudige scores met aanvallen naar de basket en goede open schoten. In de defence stond het echter niet goed en waren er met name communicatiefouten waardoor Gaasperdam veel open driepunters kreeg en benutte. Het stond na het eerste kwart spelen 24-23.
Het tweede kwart deden beide teams het wat rustiger aan. Scorend verliep het moeizaam en Klipperstars had met name moeite met het tempo van de tegenstander. Aanvallend wist het ook niet meer zo eenvoudig het netje te vinden als in het eerste kwart. In de verdediging kreeg het wel steeds meer grip op de wedstrijd en zo bleef het dus ook spannend naar de rust toe: 35-34.

De tweede helft begon Klipperstars beter het maakte de eerste score en liep wat puntjes uit naar 45-39. Aanvallend ging het weer beter lopen maar was vooral de eindfase van een aanval niet scherp genoeg, waardoor het gaatje bleef schommelen tussen de 3 en 6 punten. Net voor het einde van het kwart kwam Gaasperdam weer iets terug en dit betekende voor de derde keer dat Klipperstars maar met 1 punt voorsprong aan het volgende kwart begon: 49-48.

Het laatste kwart brak aan en dit bleek vorige week ook al het kwart waar Klipperstars nog iets extra's kon geven. Dat deed Klipperstars dan ook. Klipperstars maakte tot 2 minuten voor tijd 11 punten waar Gaasperdam er maar 4 tegenover had. Met nog 1 minuut en 15 seconden op de klok stond het dus 60-52 en leek de wedstrijd gespeeld. Gaasperdam toonde echter wederom veerkracht en wist het nog ontzettend spannend te maken. De laatste kans werd niet benut door de tegenstander en zo won Klipperstars nipt.