Afbeelding
Foto:

Werkstraf voor hackers Lil'Kleine

alblasserdam/dordrecht • Alblasserdammer S.B. (21) en medeverdachte R.V. (22) uit Boskoop hebben maandag 11 maart een werkstraf van 160 uur gekregen voor het hacken van populaire accounts op social media. Onder meer het Instagramaccount van artiest Lil'Kleine werd gekraakt.

Ook kreeg R.V. een celstraf van 32 dagen opgelegd. Omdat hij die periode in voorarrest heeft gezeten, hoeft hij niet alsnog naar de gevangenis. Datzelfde geldt voor Alblasserdammer S.B., die 20 dagen in voorarrest heeft gezeten en precies die straf opgelegd kreeg door de Dordtse rechter.

Met een phishing mail werden in 2016 inloggegevens bemachtigd door de twee hackers. Na overname van de accounts kregen sommige van de oorspronkelijke eigenaars een aanbod om hun account weer terug te kopen. Volgens de aanklacht zouden de twee cybercriminelen hiermee minimaal 35.000 euro buitgemaakt hebben. Volgens de twee daders ging het echter om ongeveer 10.000 euro. De beide daders noemden hun acties van destijds 'kwajongensstreken', maar zien nu wel in dat ze veel schade aangericht hebben. Artiesten gebruiken hun Facebook- en Instagramaccounts als een bron van inkomsten. De politie was gestart met een onderzoek, toen Facebook aan de bel getrokken had. S.B. en R.V. werden in maart 2016 aangehouden.


Molenlanden gaat bekendmakingen weer publiceren

molenlanden • Molenlanden gaat de officiële bekendmakingen weer publiceren op de gemeentepagina's in Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl.

Een door DoeMee!, CDA, VVD en Progressief Molenlanden ingediende motie van deze strekking werd dinsdagavond raadsbreed aangenomen. De gemeenteraad trekt hiervoor 14.000 euro uit.


Politie zoekt getuigen van aanrijding op N3

papendrecht • De politie is op zoek naar mensen die meer weten van een aanrijding op de N3 bij Papendrecht, die op maandag 11 maart omstreeks 11.45 uur plaatsvond.

Het slachtoffer stond met autopech op de N3 op het viaduct in de richting van Dordrecht. Het voertuig was voor de verkeerslichten stilgevallen en daarom stonden de gevarenlichten van het voertuig aan.

In afwachting van de Wegenwacht werd zijn voertuig aan de achterzijde aangereden door een witte bestelbus. Het 37-jarige slachtoffer, die tijdens de aanrijding in zijn voertuig zat, is door het personeel van de ambulance met nekletsel voor controle naar het ziekenhuis in Dordrecht overgebracht.
De witte bestelbus is na de botsing doorgereden, terwijl de bestuurder van dit voertuig zich niet bekend gemaakt heeft of zich het lot van het slachtoffer heeft aangetrokken.
De politie is op zoek naar eventuele getuigen van deze aanrijding. Wie iets (van de doorrijder) gezien heeft of de bestuurder was van het doorgereden voertuig, kan contact opnemen met Basisteam Drechtsteden Buiten. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844 onder vermelding van registratienummer: 2019073530.