donderdag 14 maart

Huis van de Waard met eten
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. In Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op donderdag 14 maart van 13.30 tot 16.30 een gezellige middag o.a. lentekriebels bingo met leuke prijsjes. Van 16.30 tot 19.00 samen eten (koken) tweegangen voor 3 euro. Opgeven kan tot uiterlijk 10.00 uur bij Wilma Neven via 06-27281714. Info: www.huisvandewaard.nl.

vrijdag 15 maart

Sterrenkijken bij Huygens
19:00, Papendrecht, Sterrenwacht. Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart van 19:00 tot 23:00 uur opent Sterrenkundevereniging Christiaan Huygens aan de Matenaweg 1 in Papendrecht haar sterrenwacht voor het publiek. Zie artikel elders op deze pagina.

Pepijn Schoneveld met Stante pede in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Pepijn Schoneveld verzorgt op vrijdag 15 maart vanaf 20.15 uur Stante pede in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. Hij is bekend als acteur in series als Dokter Deen en Gooise Vrouwen, toch is Pepijn Schoneveld bovenal cabaretier. Stante Pede is de titel van zijn derde theatershow. Dat betekent 'op staande voet'. Alles moet snel en meteen. En dat geldt ook voor Pepijn. Wie hem gezien heeft, weet wat het publiek te wachten staat: onhandig taalgebruik, ontroerende liedjes, hartverscheurende eerlijkheid en vooral vrolijke zelfspot.
Entree: €14,40 / €12,85. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 16 maart

Lentefair voor stichting Stéphanos
09:00, Nieuw-Lekkerland, Kleyburgplein. Op het Kleyburgplein in Nieuw-Lekkerland wordt op zaterdag 16 maart van 09.00 tot 15.00 uur weer de Lentefair gehouden, met onder andere fotokaarten, brocante woonaccesoires, tweedehands boeken, decoratiestukken, sieraden en haaraccesoires, thuisgebakken koek en taart, fruit, diverse etenswaren, Beeren ondergoed en speelgoed. Voor de kinderen is er ook genoeg te doen. Ook is er een plek voor een bakje koffie met wat lekkers. De opbrengst is voor weeskinderen in Malawi en Zambia, via stichting Stéphanos.

Voorjaarswandeling NVWA
13:30, Papendrecht, Streeknatuurcentrum. Vanuit het Streeknatuurcentrum aan de Matenaweg 1 in Papendrecht wordt op zaterdag 16 maart vanaf 13.30 uur een voorjaarswandling gehouden. Twee IVN gidsen van de Natuur- en vogelwacht Alblasserwaard gaan met deelnemers op stap in het Alblasserbos. De wandeling kost niets en begint om 13.30 uur bij het centrum en zal ongeveer twee uur duren. Bij minder goed weer raden wij u aan voor geschikt schoeisel en kleding te zorgen. Vooraf of na afloop is er nog de mogelijkheid om iets drinken (op eigen kosten) in het Streeknatuurcentrum.

Jeugdconcert 1001 Nacht van Excelsior Papendrecht
19:30, Papendrecht, De Palm. De jeugdafdelingen van Excelsior Papendrecht organiseren op zaterdag 16 maart het jaarlijkse Jeugdconcert in De Palm, een informeel concert rondom het sprookjesachtige thema 1001 Nacht. Zie bericht elders op deze pagina.

De Waarheid in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Onder andere Huub Stapel en Johanna ter Steege spelen op zaterdag 16 maart vanaf 20.15 uur in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht met een try-out van De Waarheid.
Florian Zeller schreef 'De Vader', één van de succesvolste toneelstukken van de laatste jaren. De opvolger is een snelle komedie over huwelijk en vriendschap als een doolhof van misleiding. Twee ontrouwe echtparen in een web van leugens dat de toeschouwer steeds weer op het verkeerde been zet. Een speelse komedie met een angel, die je laat lachen en nadenken.
Entree bedraagt 29,31/27,81 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

Peaky Blinders in het Wapen van Alblasserdam
21:00, Alblasserdam, Het Wapen. In het Wapen van Alblasserdam wordt op zaterdag 16 maart vanaf 21.00 uur een Peaky Blinders-avond gehouden. Peaky Blinders is een ruwe misdaadserie die draait om de gebroeders Shelby en speelt zich af in de jaren 20 en 30 van Birmingham. De Peaky Blinders maken de straten van de Engelse stad onveilig en laten zich kenmerken door hun 'flatcaps' met ingenaaide scheermesjes. Het wordt op zaterdag 16 maart een feest geheel in stijl van deze populaire serie, waarbij iedereen uiteraard in Peaky Blinders stijl wordt verwachten. Er is o.a. muziek uit de jaren 20/30 en uit de serie wordt gedraaid.De dresscode is jaren 20 en 30 stijl (dus geen spijkerbroek). Entree bedraagt 7,50 euro voor leden en 10 euro voor ieder ander. Voor meer informatie of reserveren: www.biggelmee-vzt.nl/reserveren.

zondag 17 maart

Dubbelconcert TeeBeeBrown en Frank and the Club
14:00, Papendrecht, kantine Sportcentrum. In de horeca-afdeling van het Papendrechtse Sportcentrum wordt op zondagmiddag 17 maart een dubbelconcert gegeven door TeeBeeBrown en Frank and the Club. Onder het genot van een hapje en een drankje kan er in twee sets worden geluisterd naar TeeBeeBrown en daarna naar Frank and the Club. De eerste set begint om 14.00 uur. TeeBeeBrown is de podium identiteit van singer/songwriter Teus de Bruin uit Papendrecht. Samen met zijn muzikale steun en toeverlaat Michel Tent op gitaar en mondharmonica trekken ze door heel Nederland met hun liedjes programma 'Blues en ballades in je Moerstaal'. Dit is tevens de titel van de nieuwe CD die in april 2018 is uitgebracht en inmiddels ook is te downloaden van zes streamingdiensten, waaronder Itunes, Deezer en Spotify. Zoals de titel al doet vermoeden hebben de liedjes een bluesy sound en zijn in de Nederlandse taal. Met uit het leven gegrepen teksten. Deze worden met anekdotes aan elkaar gepraat. "Het is ontzettend leuk om na al die omzwervingen door heel Nederland weer eens in ons eigen Papendrecht te mogen spelen", laat Teus de Bruin weten. Het duo is voor deze gelegenheid aangevuld met Wouter van Es op percussie.
Na de pauze speelt de in Papendrecht en omgeving zeer bekende band Frank and the Club nog een set van heerlijke jaren zeventig-covers waarmee ze voor het publiek een leuk feestje van herkenning weten te creëren.
Het muzikale feest duurt tot 17.00 uur. Entree is gratis.

Dirk Scheele in Theater De Willem
14:30, Papendrecht, Theater De Willem. Dirk Scheele komt op zondag 17 maart vanaf 14.30 uur naar Theater De Willem met zijn programma Huis, Tuin, en Keukenliedjes.
De Huis-, tuin- en keukenavonturen van Dirk Scheele zijn een absolute hit op YouTube en bekend van Nickelodeon. En dan nu in het theater. Met vrolijke liedjes neemt Dirk je mee op reis door zijn huis, waarin altijd wonderlijke en spannende dingen gebeuren. Stofzuigers komen tot leven, boterhammen dansen en dieren in de tuin zingen. Ook Joes en tante Viola van YouTube zijn erbij. Kom naar de Pantoffelpolonaise en de Pannenkoekenparty.
Entree: €13,35. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

Bemoedigingsdienst
19:00, Papendrecht, VBG. De Vrije Baptisten Gemeente (VBG) Papendrecht houdt op zondagavond 17 maart vanaf 19.00 uur een bemoedigingsdienst. Thema is 'All you need is love!'. Hier valt heel wat interessants over te zeggen vanuit de Bijbel. Onder leiding van Margreet Koning (muziek) en Laurens Heijboer (overdenking) gaan bezoekers met elkaar nadenken over liefde. De zaal is open om 18:45 uur. Er is geen kinderoppas. De dienst duurt ongeveer een uur. Adres: Poldermolen 7, Papendrecht. Meer info: www.baptistenpapendrecht.nl.

dinsdag 19 maart

Huis van de Waard
13.30-16.30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. Inloop van Huis van de Waard op dinsdag 19 februari in Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland, met o.a. gezellig creatief aan de slag met lappen Info: www.huisvandewaard.nl.

Huis van de Waard
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. In Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op dinsdag 19 maart van 13.30 tot 16.30 uur een inloop gehouden, met o.a. gezellig creatief aan de slag met lappen. Info: www.huisvandewaard.nl.

woensdag 20 maart

Handwerkcafé
09:30, Nieuw-Lekkerland, bibliotheek. In de bibliotheek aan het Raadhuisplein 1 in Nieuw-Lekkerland wordt op woensdag 20 maart van 09.30 tot 11.45 uur handwerkcafé gehouden. Dat is op een ontspannen, creatieve manier werken aan een meegebracht handwerk of iets nieuws leren. Voor iedereen die handwerken leuk vindt of iets wil uitproberen. Info: www.huisvandewaard.nl.

Holland Dance Festival in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Aanstormend danstalent vol explosiviteit en energie. Talent On The Move, een initiatief van Holland Dance Festival en Codarts Rotterdam, komt op woensdag 20 maart vanaf 20.15 uur naar Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. De reizende productie toont gevarieerde choreografieën ven gerenommeerde en opkomende choreografen, uitgevoerd door derdejaars dansstudenten van Codarts Rotterdam, de hotspot voor eigentijdse dans. Deze aanstekelijke voorstelling van hoog niveau is dé uitgelezen kans voor dansliefhebbers en -ontdekkers om een breed palet van hedendaagse dans op de voet te volgen. In deze editie worden choreografieën gedanst van onder anderen Jiri Kylián, Cayetano Soto, Ed Wubbe, Ihsan Rustem, Marco Goecke en Stephen Shropshire. De passie en energie spatten van het podium. Entree bedraagt 15.40 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

donderdag 21 maart

Huis van de Waard
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. In Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op donderdag 21 maart van 13.30 tot 16.30 een gezellige inloop gehouden, met o.a. stoeien met wol. Info: www.huisvandewaard.nl.

Bijeenkomst PCOB
14:00, Papendrecht, Elimkerk. De PCOB houdt op donderdag 21 maart vanaf 14.00 uur haar jaarvergadering in de Elimkerk aan de P.C. Hooftlaan 178 in Papendrecht. Na de jaarverslagen en bestuursverkiezing is er een fotopresentatie van de secretaris. Daarna krijgt Nisette Huisman het woord. Zij is ergotherapeute en komt vertellen welke hulpmiddelen er zijn wanneer iemand te maken krijgt met een beperking.